Vis

Zalm met tomaatjes en chorizo

Gastblogje van moeders!

Bert mocht afgelopen zondag kiezen wat we gingen eten. Het standaard antwoord kwam: “Iets met vis” Maar daar nam ik deze keer toch geen genoegen mee, dan moet ik het alsnog zelf uitzoeken. Dus Bert ging zelf op zoek naar een lekker recept en ik moet zeggen dat hem dat uitstekend gelukt is. Het is van Jamie Oliver. Zo’n Fifteen Minute Meal. Nou ja, ik zie dat wel eens op tv en Jamie rauscht door die keuken. Hij hakt, snijdt, kookt, marineert en roerbakt van alles tegelijk alsof hij 8 armen heeft en hij hoeft nooit tussendoor op het recept te kijken wat er nu aan de beurt is. Dus ik wist al dat het sowieso een Thirty Minute Meal ging worden. En inderdaad, er moet van alles tegelijk. In het recept staat dan: snijdt ondertussen….. meng ondertussen…… Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor! Ik moet mijn aandacht toch bij de pannen houden zodat de boel niet aanbakt, overkookt of juist van de kook afraakt! Dus ik heb de werkvolgorde veranderd en toen ging het prima. Het resultaat was erg lekker! Eten waar we blij van werden. Dus dat gaan we vaker eten!

Zalm met tomaatjes en chorizo

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

 • 2 verse zalmfilets met huid, 125 a 150 gram per stuk

 • 300 gram verschillende kleuren cherry/kerstomaatjes

 • een paar takjes verse basilicum

 • 1 eetlepel rodewijn azijn

 • 8 zwarte olijven (ik had kalmata, zo lekker!)

 • 30 gram chorizo in dunne plakjes

 • een beetje zout en peper

Bereidingswijze

 • Halveer de tomaatjes en doe ze met het grootste deel van de basilicum, de wijnazijn, een beetje zout en peper in een kom en hussel het goed. Ontpit de olijven, snijdt ze in kleine stukjes en meng ze met de rest van de basilicum.
 • Leg de zalmfilets met de huid naar boven in een ruime, koude koekenpan (met antiaanbaklaag) en zet m op matig vuur. Na een minuut of 3 beginnen de filets te sissen. Draai ze dan met een spatel voorzichtig om en bak ze op de huid verder tot ze gaar zijn en de huid lekker krokant. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe tegen het eind de plakjes chorizo in de koekenpan erbij en bak ze uit.
 • Verwarm 2 borden goed voor. Leg de zalmfilets op de borden, leg de knapperige plakjes chorizo erbij en bak in de koekenpan nog kort de tomaatjes, zodat die niet meer koud zijn, maar nog wel stevig. Verdeel ze dan over de borden, langs de zalm, en leg de olijfjes op de vis. Het ziet er superleuk uit, het smaakt fantastisch, wat wil je nog meer?
  Dus genieten maar!

Plaats een reactie