Vegatarisch

Gnocchi met tuinbonen

Een goede start van het nieuwe jaar

Gelukkig nieuwjaar allemaal!! Ik hoop dat jullie allemaal een leuke (en lekkere) jaarwisseling gehad hebben! Wij waren lekker met z’n tweetjes en na twaalven nog eventjes bij de buren. Lekker gegeten en spelletjes gedaan, een heerlijk einde van 2017.

En nu is het 2018! En nieuw jaar, nieuwe kansen en mogelijkheden, en natuurlijk een hoop nieuwe blogjes. Omdat veel mensen toch het voornemen hebben om vanaf 1 januari gezond te doen dacht ik, laat ik met een gezond gerechtje beginnen. Ik heb namelijk e.e.a. al klaar liggen (of nouja in ieder geval de foto’s) omdat ik nog geen tijd heb gehad om het te posten.

We beginnen dit jaar met een vegetarische gnocchi. Ik vond hem heerlijk, Jan vond hem “wel oke”, die was geen enorme fan van de combinatie gnocchi en tuinbonen. Maar probeer het zelf, wie weet vind jij het wel wat!

Gnocchi met tuinbonen

Recipe by Irene
Cooking timeminutes
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 350 gram gnocchi

  • een potje tuinbonen (of diepvries, zo’n 250 gram)

  • 2 eetlepels groene pesto

  • Flinke hand pijnboompitten

  • een flesje kookroom

  • rucola

  • kaassnippers

  • 2 tenen knoflook

  • een klein uitje

  • olijfolie

  • peper

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie met wat peper. Giet de tuinboontjes af en voeg doe, bak even mee.
  • Voeg de pesto en een flinke scheut kookroom door, en laat alles even kort sudderen. Doe de pijnboompitjes erdoor.
  • Kook ondertussen de gnocchi, dit is in een minuutje of 3 al gaar. Giet af en roer door de tuinbonensaus. Verdeel flink wat rucola over een bord. Schep de gnocchi er overheen en maak af met kaassnippers. Eetsmakelijk allemaal! 🙂

Plaats een reactie