Vegatarisch

Griekse wraps

Omdat Grieks eten ook zo fantastisch is

Wat eten we woensdag! Want ja, ook dat is weer terug. Ik kreeg zelfs al commentaar van een collega dat ze het mistte! Nou die kan ik niet teleurstellen natuurlijk dus here we go!

Ik had vandaag een gerechtje gemaakt wat eigenlijk ontstaan was door restjes. Ik had nog wraps, bijna een hele komkommer, een half bakje tzatziki  (dat wist ik niet, ik had Griekse yoghurt gekocht voor vandaag maar vond dit nog in de koelkast en het was nog goed) en een half bakje cherrytomaatjes wat op moet. Ik vond dat Grieks. Dus ik kocht er feta en olijven bij, en een paprika en met wat kruiden en olie maakte ik iets heerlijks! Het beviel onwijs goed, alleen denk ik dat het nog beter bevalt in de zomer, buiten, met een glas koele witte wijn (…) en toe een glaasje ouzo (….) nee jongens ik ben geen alcoholist, echt niet. Maar ik mis het wel!

Afijn, wat hebben we nodig voor 4 wraps die veel te machtig zijn voor twee personen waardoor ik er morgen nog eentje over heb voor tijdens de lunch.

Griekse wraps

Servings

3

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 200 gram feta (wat de machtigheid wel verklaard haha)

  • 2/3e komkommer

  • 125 gram cherrytomaatjes

  • een paar schepjes zwarte olijven (ik had al gesneden in een pot, lekker makkelijk)

  • 1 rode ui

  • tzatziki

  • olijfolie

  • balsamicoazijn

  • knoflooksnippers

  • 4 wraps

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette in plakken, leg ze op bakpapier op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Leg een tijdje onder de gril tot ze bruin worden.
  • Ondertussen snijd je de ui, komkommer, tomaatjes en ongeveer 2/3e a 3 kwart van de feta in blokjes en doe je dit allemaal in een kom. Schep er twee lepels olijfplakjes overheen. Doe er een flinke scheut balsamicoazijn bij en een scheutje olijfolie. Bestrooi met knoflook en roer goed door.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes, en bak deze in olijfolie. Schep er weer twee lepels olijfplakjes bij. Snijd de resterende feta en doe deze er ook even bij. Niet te lang het hoeft niet helemaal te smelten, maar wel warm en zacht te worden.
  • Warm de wraps even op in de magnetron. Vergeet niet je courgettes uit de oven te halen voor ze helemaal bruin zijn trouwens. Doe dit in de pan er bij zodat t warm blijft.
  • Besmeer de warme wraps met tzatziki. Doe er een schep van het warme mengsel op, en vervolgens flink wat scheppen van je Griekse salade. Snijd de wrap door, en thats it!
    Eetsmakelijk!!!!!

Plaats een reactie