Vegatarisch

Gevulde paprika’s

Tijd voor een gastblogje van moeder Annelies!

Er lag in de koelkast kaas die op moest, ik had nog paprika’s.. daar kon ik vast wel wat lekkers mee maken op onze vegetarische dag. Ik heb er nog een doosje champignons voor gekocht, en als bijgerecht hadden we gebakken aardappels. Het resultaat was echt erg lekker!

Gevulde paprika’s

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 2 rode paprika’s

  • 1 doosje champignons

  • 150 gram goudse kaas in kleine blokjes gesneden

  • gedroogde peterselie

  • gedroogde tijm

  • gedroogde rozemarijn

  • knoflooksnippers

  • peper

  • olijfolie

  • vloeibare boter

Bereidingswijze

  • En wat heb ik gedaan met al dat lekkers?
    Ik begon met de oven te verwarmen op 200 graden. Daarna waste ik de paprika’s en halveerde ze. (ik kwam daarbij een vreemdgevormde groene paprika-embryo tegen, onwillekeurig dacht ik: ”ach gut…”)
  • Zaadlijstjes uit de paprika’s gesneden en samen met het groene gedrochtje aan mijn hysterisch gillende cavia’s gegeven, die hadden al lang in de gaten dat ik aan het groente snijden was. Een klein scheutje vloeibare boter in een ovenschaal gedaan en daar de halve paprika’s op gelegd, met de bolle kant naar beneden.
  • Ook in iedere helft een heel klein beetje vloeibare boter geschonken, en de schaal in de warme oven geschoven (dat rijmt) De champignons heb ik in vieren dan wel in zessen gesneden, afhankelijk van de grootte. Geen schijfjes deze keer, als vulling zijn stukjes makkelijker. In een koekepan een scheut olijfolie verhit en daar de champignonnetjes in gebakken, steeds even omschuddend zodat ze mooi goudbruin werden. Daarna rijkelijk bestrooid met de kruiden (ik ben niet zo van de ‘mespuntjes|’ ) en met wat versgemalen zwarte peper.
  • Teentje knoflook erboven uitgeperst en erdoor geroerd. Toen draaide ik het gas uit en roerde de kaasblokjes door de champignons. Daarna de schaal uit de oven gehaald en de paprika’s éen voor een met een keukentang vastgepakt om de boter eruit te laten lopen, gewoon in de schaal, en weer op hun plek teruggelegd. Met een lepel het champignon/kaasmengsel over de paprika’s verdeeld en de schaal nog even voor hooguit 10 minuten terug in de oven, zodat de kaas kon smelten .
  • Zoals gezegd: het was heerlijk en de combinatie met gebakken aardappelpartjes was prima. Maar het zal ook met een ander bijgerecht lekker zijn, net waar je van houdt.

Plaats een reactie