Vegatarisch

Heerlijke risotto met verse pesto

Risotto van Jamie, echt de moeite waard!

Soms moet je dingen niet zelf willen bedenken als iemand al briljant is geweest. Maar, soms weet je van het bestaan niet af! En daarom ga ik nu deze werkelijk geweldige risotto met zelfgemaakte pesto van Jamie Oliver met jullie delen omdat dit een recept is wat iedereen zou moeten kennen. Het zou basiskennis moeten zijn! Oke misschien is dat iets te overdreven, maar het was echt heel lekker en daarom ga ik jullie hiermee verblijden. En vaak zeg ik ” ik zou het leuk vinden als jullie dit ook eens maken” maar na het lezen van dit recept heb je geen keuze, je maakt het gewoon!

Heerlijke risotto met verse pesto

Recipe by IreneCourse: Uitgebreide gerechten, Vegetarisch
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • Risotto
  • 1 ui

  • 2 kleine stengels bleekselderij

  • 2 tenen verse knoflook

  • 200 gram risottorijst

  • 1 flink glas droge witte wijn

  • 550 ml tuinkruiden bouillon

  • 60 gram geraspte pecorino

  • 50 gram boter

  • Pesto
  • 3 grote handen verse basilicum

  • knoflookpoeder

  • een flinke hand pijnboompitten

  • een flinke hand geraspte pecorino

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Nou, laten we starten! We beginnen met de risotto.
    Snijd de ui, bleekselderij en knoflook in kleine stukjes. Verwarm de helft van je boter in een pan en voeg de gesneden groenten toe, bak op laag vuur ongeveer 10 minuutjes.
  • Vervolgens voeg je de risottorijst toe en mag het vuur weer ietsje hoger. Giet eerst de wijn er door (een glas wijn is bij mij bij koken dus niet een netjes ingeschonken glas wijn, maar gewoon een volledig vol wijnglas, dat je het even weet) en roer. Als alles is opgenomen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren zodat de rijst niet aanbakt
  • Ze het zacht en laat lekker pruttelen.
    Je moet ondertussen af en toe even in de pan roeren (en soms misschien nog een klein beetje water toevoegen), maar ondertussen kun je aan de pesto beginnen. Zie hiervoor stap 1 bij pestobereiding, hieronder gaat het eerst even nog verder over de risotto 🙂
  • Proef even of de rijst gaar is. Ik vind het altijd een gedoe, er blijft altijd een bite in die ik niet wil, dus ik moest nog een klein beetje bouillon toevoegen, maar ooit kom je op het moment dat de rijst mooi zacht is. En dat moment wil je! Als dat is haal je als de wiedeweerga (oke het mag ook gewoon kalm maar ik ben dan helemaal hyper dat het eindelijk goed is dus bij mij gaat het wel zo vlug) de pan van het gas/inductieplaat/waar je het ook op hebt staan en zet naast de warmtebron. (let op, niet op je aanrecht als je aanrecht daar niet tegen kan, want dan heb je straks hele lekkere risotto en een brandplek in je aanrecht, is ook zonde)
  • Afijn, als je een goede plek hebt gevonden voor je pan roer je de boter er door, en de pecorino. Roer goed dat zowel de boter en kaas smelten
  • Schep de risotto op een bord en schep er in het midden de verse pesto op. Garneer met nog wat pijnboompitjes en verse basilicum (ja jongens het oog wil ook wat) en neem er lekker een glas witte wijn bij, dat had je tenslotte toch over.
    Het is echt ZO lekker!
    Eetsmakelijk!
  • Pesto
  • Doe de pijnboompitten op een plaat of in een ovenschaal, en zet ongeveer 2 minuutjes onder de gril. Ondertussen doe je de basilicum en knoflook in een vijzel (het paste niet allemaal tegelijk, even kort vijzelen en dan weer wat basilicum erbij doen etc), en vijzel alles fijn.
  • Haal het er even uit en gebruik de vijzel om de gegrilde pijnboompitjes plat te stampen. Doe dit bij de basilicum. Voeg de helft van de kaas toe en een scheutje olijfolie en roer goed.
  • Vervolgens doe je steeds kaas en olijfolie er bij, net zo lang tot je de goede hoeveelheid en goede textuur hebt. Doe een klein beetje zout er door en zet het even opzij.

Plaats een reactie