Vlees

Hele lekkere Turkse koftes en bonensalade

HET WAS HEERLIJK EN JULLIE MOETEN HET ALLEMAAL MAKEN!

Oke ik heb amper de laatste hap doorgeslikt of het is blogjetijd! Omdat het zooo lekker was en jullie dit per direct moeten weten haha.

Ik heb deze week een restjesweek. Ik probeer allerlei combinaties met spullen die ik nog in de koelkast heb liggen die op moeten, maar daarover later een uitgebreider verhaal. Ik moest er alleen een klein beetje over vertellen, want het eten van vanavond kwam naar voren door een google search, waarin ik typte “bladpeterselie”. Ik had geen inspiratie en nog een half bakje bladpeterselie wat ik per se wilde gebruiken. En daardoor kwam ik op een website met heerlijke Turkse receptjes, namelijk: http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/

Hier kwam ik twee gerechtjes bezig met bladpeterselie die er heerlijk uitzagen! Ik heb ze ieeetsje veranderd (bijv. de grilpan gebruikt ipv de oven) maar verder vrijwel netjes het recept gevolgd.

Hele lekkere Turkse koftes en bonensalade

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 250 gram rundergehakt

  • een flink hand gehakte bladpeterselie

  • een klein uitje

  • een geklutst eitje

  • peper

  • knoflook

  • paprikapoeder

  • Salade
  • een pot witte bonen

  • drie trostomaten

  • een hand gehakte bladpeterselie

  • een rode ui

  • witte wijn

  • azijn

  • olijfolie

  • een ei

  • peper

  • Bijgerechten
  • pitabroodjes

  • tzaziki

Bereidingswijze

  • Doe de gehakt in een schaal. Voeg de peterselie en het uitje toe (ui echt heel klein snijden) het ei en alle kruiden. Meng met een vork (kan ook direct met je hand maar ei plakt en ieehl) alles door elkaar heen. Rol vervolgens kleine gehaktballetjes en druk ze een beetje plat. Leg op een bordje en strooi er nogmaals een beetje knoflooksnippers en paprikapoeder overheen. Laat even staan.
  • Kook ondertussen een eitje, zorg dat hij hardgekookt is.
  • Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en doe in een schaal (Als ik nou opa was zou ik hier nog bij typen “zonder vergiet dan”). Snijd de trostomaten in kleine stukjes en voeg bij de bonen. Hak nog meer bladpeterselie fijn en doe er bij, evenals een gesnipperd rood uitje. Hussel door elkaar en bestrooi met wat peper. Doe 1.5 eetlepel witte wijnazijn en 1.5 eetlepel olijfolie erbij en laat de smaken lekker bij elkaar intrekken.
  • Verwarm de oven voor voor de pita’s (ik heb geen broodrooster, anders kan het natuurlijk ook gewoon daarin)
  • Doe wat olijfolie in een hete grilpan en bak de gehaktschijfjes (of koftes als ik in stijl blijf) aan beide kanten goed bruin en laat vervolgens op wat lager vuur staan zodat ze zekerweten gaar worden.
  • Bak de pita’s af. Nou kun je gewoon een pitabrood op een bord gooien maar hey mijn blog heet niet voor niks “Gezellige gerechten”. Moeders had met kerst pita’s in kleine puntjes gesneden, nou dat is dus typisch iets wat ik gezellig vind dus wat hier prima thuishoort. Dus daarom deed ik dat ook.
  • Leg de koftes, een schep salade en pitapuntjes op een bord en maak het af met een schepje tzatziki.

Had ik al gezegd dat dit HEEL LEKKER was?

In Turkije heb ik met mama toen ook al zo heerlijk gegeten, de herrinneringen daaraan komen hierbij wel weer terug! Ook heb ik mijn lieve (Turkse) vriendinnetje collega die sinds de kerstvakantie met zwangerschapsverlof is (en die ik dus moet missen op t werk boeee) ook maar even geappt, dat ik op deze manier toch nog aan haar denk 😉

Plaats een reactie