Vlees

Kiptoffee van Rudolph

Rudolph is gewoon zo leuk!

Een van mijn favoriete koks is Rudolph. Op 24 kitchen vind ik het heerlijk om naar hem te kijken, hij is zo aandoenlijk. Moeders is er ook dol op, we quoten vaak zijn “Dat is lekker eten hoor!” zinnetje.

Toen ik twee maanden geleden aan het winkelen was kwam ik, ook met moeders, een kookboek van Rudolph tegen in een winkel. En niet zomaar een kookboek, een KERST kookboek. Kerst en Rudolph, mijn twee beste vrienden bij elkaar! Er zat dus niks anders op dan dat boek kopen. Alleen at ik met kerst niet thuis.. hoe moest dat nou.

Gelukkig stond er niet in het boek dat het alleen maar met kerst gebruikt mocht worden, en zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag een gerechtje uit zijn boek maakte. Zo zag het er uit:

En het leuke is, het was heul niet moeilijk! In het boek stond “Vooral lekker met gebakken aardappels en een groene salade” Nou, als Rudolph dat zegt luister ik daarnaar, dus zo geschiedde. Wat hebben we dus nodig (naast de aardappels en salade, dat kun je zo maken als je zelf wil):

Kiptoffee van Rudolph

Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

 • 2 kipfilets

 • Een grote appel

 • Kaneel

 • Suiker

 • Citroensap

 • Boter

 • Aluminiumfolie

 • Aardappeltjes voor erbij

 • Groente voor erbij (ik had salade)

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip of scheur twee flinke stukken aluminiumfolie af en besmeer ze met bakboter.
 • Snijd de kipfileetjes beiden in repen. Leg op het folie. Snijd de appel in partjes en die partjes ook weer doormidden, dat je kleine schijfjes krijgt.
  Doe in een kommetje een schepje suiker, een beetje kaneel en een klein beetje citroensap. Roer de appelschijfjes er doorheen. Leg ze om en op de kip.
  Dat dit er dus zo uit:
 • Vervolgens vouw je het folie op en draai je de uiteindes zo op alsof het een toffee wordt. Leg dit voor 25 minuutjes in de oven. Maak ondertussen de bijgerechten klaar.
 • Het was lekker šŸ™‚ De kip was een klein beetje flauw, ik denk dat ik het volgende keer iets meer zou kruiden, maar Rudolph heeft me niet teleurgesteld. Kon natuurlijk ook niet. Het is Rudolph. Laten we wel wezen.

Plaats een reactie