Vlees

Pasta met kip en amandelen in witte wijn saus

Een receptje uit de zilveren lepel.

Ik houd me aan mijn woord, ik zou het goed maken wat betreft de blogjes. En vandaag is het woensdag dus moet het helemaal.

Ik maakte deze heerlijke pasta met kip en amandelen. En die was écht heel lekker. En ideaal, want het is ontzettend snel klaar. De kleur maakt het niet zo aantrekkelijk, maar de smaak maakt dat meer dan goed!

Wat heb je nodig:

Pasta met kip en amandelen in witte wijn saus

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

25

minutes

Ingredienten

 • 150 gram pasta (liefst wat brede, zoals tagliatelle. Ik had niks in huis terwijl ik dacht van wel, dus had lasagnabladen in repen gesneden, werkt ook)

 • 150 gram kipfilet

 • 40 gram ongezouten amandelen

 • 100 ml witte wijn

 • 200 ml kookroom

 • geraspte parmezaanse kaas

 • een sjalotje

 • een klein beetje bakboter

Bereidingswijze

 • Snijd het sjalotje en bak op laag vuur in boter. Snijd de kip in kleine stukjes.
 • Doe de amandelen in de vijzel en plet ze. Ik heb echt gestampt want als ik ook ging draaien kreeg je amandelmeel haha, en je wil juist kleine stukjes noot. Voeg de kip en de amandelen toe en zet t vuur wat hoger, bak de kip rondom bruin
 • Voeg de wijn toe, en en minuutje later de room. Laat indikken. (kan ik nooit, dus ik deed een eetlepel bloem er bij). Kook ondertussen de pasta en rasp de kaas. Bestrooi met wat peper, doe de pasta op een bord. Voeg de saus toe, klaaar ❤
 • Eerlijkheid gebiedt te zeggen, ik heb dit recept niet zelf bedacht, maar het komt uit het boek “De zilveren lepel, pasta”.  Maar het is zekerweten een blijvertje!

Plaats een reactie