Tijd voor een gastblogje!
Tex-Mex kip met Corn on the cob!
Gister kreeg ik van iemand verschillende soorten groente. Leuk leuk leuk, dan kan ik direct op zoek naar recepten en creatieve ideeën om er wat lekkers mee te maken! Het was bleekselderij (die staat inmiddels te stoven in een stew voor morgen), biet en aubergine (heb ik een mooi recept voor gevonden met linzen en noten, dat staat voor maandag op het menu) en 2 kolven suikermais. Dat laatste was nou net iets voor de zaterdag vond ik. Gegrilld en dan met een passend vleesje erbij. Het is TexMex kip geworden en ik heb ongeveer bij iedere hap gezegd hoe lekker ik het vond!
TexMex kip en corn on the cob
2
personen10
minutes30
minutes40
minutesIngredienten
4 kippendij filets
2 kolven suikermais
4 plakjes ontbijtspek
1 afgestreken eetlepel komijnzaad
1 afgestreken eetlepel gedroogde koriander
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneel
0,5/1 theelepel chilipoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de olijfolie in een kom, pers de knoflook erboven uit en roer het door elkaar, wentel de kipstukken erin.
Meng in een ander kommetje het komijnzaad, het korianderblad , de kaneel en de chilipoeder en strooi dat over de ge-oliede kipstukken en wrijf het een beetje in. - Wikkel daarna om ieder stuk een plak ontbijtspek, een beetje spiraalvorrmig zodat er zoveel mogelijk vlees bedekt wordt. Leg het in een ovenschaaltje en bak in het ruim een half uur , zodat de kip gaar en bruin, en het spek knapperig is
- Haal ondertussen de schutbladeren van de maiskolven, snijdt de kontjes en eventueel de top eraf en halveer de kolven. Kook ze in een pan met water ongeveer 15 minuten en laat ze daarna uitlekken. Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de stukken maiskolf gelijkmatig.
- Bestrijk op je bord de mais met boter en strooi er wat zout en peper overheen, of smeer er een beetje kruidenboter op, net wat je lekker vindt. De combinatie met de kip is zo lekker, alsof je in een TexMex restaurantje eet!