naar recept van Janneke Phillipi
Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een heel leuk kookboek van mijn zoontje, Pasta, Risotto en Gnocchi van Janneke Phillipi.
Ik heb hier al veel uit gekookt. Maar dit is toch wel een van onze favorieten. Hij is wel aangepast naar onze smaak, dus wel anders dan uit het boek. Maar na een aantal aanpassingen is hij nu wel perfect (vinden wij) dus wilde ik hem graag delen met jullie.
En ja, het is echt net zo lekker als dat het er uit ziet. Het is eigenlijk “gewoon” een pasta maar dan net even wat uitgebreider. Dit recept is teveel voor 2 personen (of 2 en een peuter haha) , maar te weinig voor 3 dus je houdt lekker wat over.
Pasta al Forno
2
servings15
minutes25
minutes40
minutesIngredienten
300 gram gehakt
1 flinke eetlepel pijnboompitjes
1 blik gepelde tomaten
2 flinke tenen knoflook
1 a 2 eetlepels verse kruiden (ik meng vaak basilicum en bladpeterselie)
200 gram penne of farfalle
100 ml creme fraiche
45 gram geraspte oude kaas
olijfolie
peper
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met 1 teen knoflook en de pijnboompitten. Maak kleine gehaktballetjes
- Braad de gehaktballetjes aan in olijfolie, zorg dat ze aan alle kanten bruin worden. Breng ondertussen de pasta in gezouten water aan de kook
- Als de gehaktballetjes rondom bruin zijn voeg je het blik gepelde tomaten toe. Plet ze een beetje (de tomaten dan, niet de balletjes) en laat even sudderen. Pers de andere teen knoflook er boven en breng op smaak met een beetje peper. Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Roer in een kommetje de kaas door de creme fraiche. Hak de kruiden fijn en meng er ook doorheen.
- Giet de pasta af en roer door de tomaten/gehaktballen saus. Schep het hele geheel over in een ovenschaal en verdeel het gekruide creme fraiche mengel er over. Zet voor 20/25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en garneer met wat overgebleven verse basilicum.
