Vlees

Pasta bolognese met kipgehakt

gastblog van Carolien

Ik probeer graag nieuwe recepten uit. Mijn kinderen niet. De laatste keer dat ik een nieuw recept klaarmaakte, was hun commentaar van niet van de lucht. ‘Echt niet lekker, mam! Ik ga dit niet opeten, hoor!’. En dat terwijl ik nog mijn best had gedaan het te finetunen naar hun smaak: Snijbonen i.p.v. sperziebonen, want de jongste gruwt van de draadjes van sperziebonen. Een paar gewone aardappelen naast de zoete aardappelen. En reguliere kipkruiden i.p.v. Mexicaanse kruiden, want als ik alleen al zeg dat het iets Mexicaans is, dan gaan ze in de blokkeerstand. Afijn, dat hielp dus geen zier en het was niet echt gezellig aan tafel.

Toen kwam mijn man met het lumineuze voorstel dat we twee keer per week een nieuw recept uitproberen, en dat mijn dochters dan allebei het recept uitkiezen. Win-win-win: Meiden kunnen invloed uitoefenen op wat we eten, zo leren ze toch weer nieuwe dingen proeven en ik mag lekker kokkerellen. 

De dames doken snel de kookboeken in. Mijn jongste dochter koos onderstaand recept uit een kookboek van Matt Preston dat we geleend hadden. Het was een hit! Ondanks dat er groenten inzitten waar de dames normaal gesproken hun neus voor ophalen (wortel en bleekselderij). Kost wel even tijd om te maken (minstens een uur), maar dan staat er iets enorm lekkers op tafel en het is nog gezellig aan tafel ook.

Pasta bolognese met kipgehakt

Personen

4

personen
Voorbereidingstijd

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

  • 2-3 el olijfolie

  • 90 gram ontbijtspek in reepjes

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 a 3 stengels bleekselderij

  • 1 wortel in kleine blokjes

  • 1 laurierblaadje

  • 3 takjes tijm

  • 250-300 gram kipgehakt

  • 100 gram tomatenpuree

  • 500 ml kippenbouillon

  • 125 ml witte wijn of een flinke scheut water als er kinderen mee eten

  • 325 gram cherrytomaatjes

  • 0,5 bosje bladpeterselie

  • 350 gram pasta

  • geraspte parmezaanse kaas

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Bak het ontbijtspek in 1 el olijfolie. Schep uit de pan en zet apart. Giet evt. teveel aan vet weg.
    Doe de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, laurier en tijm in de pan en laat 15-20 minuten karamelliseren. Ik had die dag nog meer te doen, dus ik heb deze stap al ’s ochtends gedaan en de groenten daarna in de koelkast gezet.
  • Ga je gelijk door, schep ook dan alles uit de pan en bak dan het kipgehakt bruin in de rest van de olie.
    Doe alles bij elkaar: groenten, spek, tomatenpuree, bouillon, wijn, kerstomaatjes en de helft van de peterselie. Laat dit dan 25-30 minuten pruttelen en inkoken. Echt, dit ruikt fantastisch!
    Kook de fusilli.
  • Roer de rest van de peterselie nog even door de saus en geef er de kaas los bij om erover te raspen.
    We hadden wat saus over en het was zooooo lekker dat ik nog extra pasta heb gekookt om de saus op te maken. Dit gerecht kreeg van mijn meiden een dikke duim omhoog. Thank you, Matt Preston!!!

Plaats een reactie