Vlees

Pasta Kip Pesto

Een gastblogje van vriendin Femke!

  Wat leuk! Ik mag een gastblog voor Irene schrijven! En waarom? Gewoon omdat ze gezellig mee komt eten 😃

En daarom gaan we een maaltijd ‘a la Fem’ eten: snel, simpel, gezond en lekkerrrr! Maar voordat ik bekendmaak wat het recept nou is, ga ik eerst vertellen dat ik soms best inspiratieloos ben als het om recepten gaat. Gelukkig heb ik een trucje: Ik heb Pinterest op mijn telefoon staan, en daar haal ik stiekem allemaal leuke en echt heerlijke recepten vanaf (geheimpje he!).

Dus omdat Ireentje kwam eten ben ik weer uhhh inspiratie op gaan doen op mijn uhhh geheime manier, en jawel hoor, daar kwam mijn heerlijke Pasta Kip Pesto tevoorschijn. En nu komt het: ik ga uitleggen hoe ik die gemaakt heb

Pasta Kip Pesto

Recipe by Irene
Servings

3

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

 • 2 kipfilets

 • 4 eetlepels pesto met citroen

 • 1 groot bekertje creme fraiche

 • 1 grote ui

 • 1 courgette

 • 1 rode peper

 • 2 tenen knoflook

 • bakje cherrytomaatjes

 • 50 gram rucola

 • 250 gram pasta

 • olijfolie

 • geraspte kaas

 • peper en zout

 • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

 • De pasta duurt het langste dus ik raad iedereen eerst aan om daar mee te beginnen, zoals op het pak staat vermeld.
  Daarna snijd je de kipfilet in stukjes. Maar eigenlijk moet ik toegeven dat ik meteen vals speel. Want ik heb echt een gruwelijke hekel om rauw kippenvlees aan te raken. Getverderrie!!! Dus ik heb gewoon een bakje van 300 gram kipfilet stukjes gekocht. Meteen lekker makkelijk toch! Hierover doe je peper/zout/Italiaanse kruiden om op smaak te brengen en mix je door elkaar.
 • Een scheut olijfolie doe je in een wok en warm je op. Hierna snij je de ui, peper en knoflook fijn en de cherrytomaatjes snij je in 4-en.
  De kipfiletstukjes bak je ruim 5 minuten in de wok en daarna mogen alle gesneden groentjestukjes erbij.
 • Dan na 10 minuten ongeveer (ik doe altijd net iets  langer) gooi je er de citroenpesto en de crème fraîche erbij zodat alles lekker opwarmt.
  Flink roeren tot het lekker kookt en daarna…. is het klaar!!!!
 • Maar omdat het eten dan toch een beetje simpel oogt (ja ik moet mij toch wel een beetje bewijzen voor Irene), is het een slimme zet om er een handje geraspte kaas overheen te gooien en een dotje rucola. Dan kun je je tafelgast misleiden en laten denken dat het echt een heeullll moeilijk en uitgebreid recept was, toch! En zo is het gerecht meteen nog smaakvoller!!
  De citroen die in de pesto zat had zijn werk goed gedaan. Het was een heerlijke frisse pasta geworden, dat paste perfect bij deze warme zomeravond.
  En Irene? Die ziet mij graag nog eens terug op deze blog! 🙂

Plaats een reactie