Vegatarisch

Pasta met aubergine en ricotta

Van Jamie Oliver en aanpassingen van mezelf

Oke en nu is het klaar met het “ik heb geen zin om blogjes te schrijven”. Ik heb verdorie een blog dus zal er gebruik van gaan maken ook. Goede voornemens en zulks.

Het leek me leuk te beginnen met een eenvoudig recept wat lekker snel klaar is. Ideaal voor de (thuis)werkende mens die lekker en gezond wil eten maar wel snel klaar wil zijn.

Wat hebben we nodig:

Pasta met aubergine en ricotta

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingredienten

  • 1 grote aubergine

  • 150 gram pasta

  • 25 gram amandelen

  • 100 gram ricotta

  • 2 volle theelepels kappertjes

  • 15 gram geraspte parmezaanse kaas + extra voor over het eten heen

  • 1 eetlepel rode pesto

  • chilivlokken

  • gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Aan de gang! Snijd de aubergine in kleine vierkantjes. Bak ze met 1 eetlepel olijfolie, een flinke snuf oregano en 2 eetlepels water in een hapjespan. Leg een deksel op de pan en stoom ze een kleine 10 minuten.
  • Ondertussen kun je de pasta gaar koken. Hak de amandelen in stukjes (ik vind dat makkelijk in een vijzel).
    Haal na 5 a 10 minuten de deksel van de hapjespan af en bak nog een paar minuutjes tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de pesto en de ricotta toe, en een snuf chilivlokken (die zijn echt pittig dus kijk zelf hoe pittig je het wil hebben). Roer alles door elkaar.
  • Giet de pasta af, en bewaar een klein beetje kookvocht. Voeg pasta, de parmezaanse kaas en het kookvocht toe in de hapjespan en roer alles door elkaar.
    Verdeel de gehakte amandelen, nog wat oregano en nog wat parmezaan er overheen. Eetsmakelijk!
https://gezelligegerechten.files.wordpress.com/2021/01/whatsapp-image-2021-01-13-at-13.05.16.jpeg

Plaats een reactie