Vegatarisch

Italiaanse omelet

van Bert!

Hallo! Tijd voor een gastblogje van Bert. Moeders stuurde een foto van dit eten. Ik riep WAT IS DIT IK WIL DIT. Snap je wel he, als je dit ziet.

Het bleek dat Bert lekker had gekookt en daar wilde ik natuurlijk een gastblog van. Dus komt ie!

We beginnen vandaag eerst eens met wat we nodig hebben.

Italiaanse omelet

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingredienten

  • 4 eieren

  • 1 rode paprika

  • 0,5 flinke courgette

  • 200 gram cherrytomaatjes

  • een handje pijnboompitten

  • grof geschaafde parrano kaas

  • 2 volle (met een kop erop) theelepels rode pesto

  • 1 volle eetlepel Italiaanse kruiden

  • olijfolie

  • een bijgerechtje, in dit geval ciabatta

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los in een kom, voeg de pesto toe en roer goed door
    Snij de groente in blokjes en halveer de tomaatjes. Verhit in een hapjes pan wat olijfolie en roerbak de groente met de Italiaanse kruiden
  • Deel het eimengsel door de helft en bak in olijfolie 2 omeletten, als het ei bovenop wat gestold is omdraaien en de andere kant bakken.
  • Rooster in een droog pannetje de pijnboompitjes
    Verwarm 2 borden voor, doe op allebei een omelet. Verdeel de groente erover, daarna de pijnboompitjes en als laatste strooi je er de kaassnippers op.
  • Vouw de omelet dubbel, en serveer direct, met het warme ciabattabrood en wat (room)boter

Plaats een reactie