Vegatarisch

Pasta met gepureerde groenten

Weer eentje voor dagen met weinig tijd

Hoiiii!

Tijd voor de wat eten we woensdag. We aten vandaag rostirondjes, sperziebonen en een sateschnitzel. “Heh?? dan klopt je titel niet!!!” Jawel jongens, die klopt wel. Want ik denk dat jullie prima zelf in staat zijn dat te maken. Maar gisteren aten we een voor ons nieuwe pasta. En die was lekker! En ik vind het veel leuker om daar over te bloggen.

Het recept komt oorspronkelijk uit een oude Allerhande. Maar wel enorm aangepast, want wat is nou een halve teen knoflook bijvoorbeeld…

Maar, zin in een vegetarische pasta, net weer even anders als normaal, maak dan deze! Voor twee personen heb je nodig:

Pasta met gepureerde groenten

Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 150 gram pasta, 150 gram diepvrieserwtjes, een halve courgette, een ui, twee tenen knoflook, peper, paprikapoeder, 75/100 gram zuivelspread, pijnboompitten en geraspte kaas.

  • 150 gram diepvrieserwtjes

  • 0,5 courgette

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • peper

  • flink wat paprikapoeder

  • 100 gram zuivelspread

  • handje pijnboompitten

  • hand geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, knoflook  en de courgette in stukjes. Verhit wat olijfolie en bak het daarin. Voeg ongeveer de helft van je (bevroren) erwtjes toe. Roer af en toe een beetje, de erwten zijn zo ontdooit.
    Begin ondertussen met het koken van de pasta.
  • Voeg de zuivelspread toe aan het groentemengsel. Bestrooi met flink wat peper en paprikapoeder. Het wordt een beetje een dikkige drab nu. Nu is het tijd om het met de staafmixer te pureren. Ik heb het tussendoor even in een kom geschept, ik gebruikte een nieuwe pan en geen idee of de staafmixer krassen zou geven. Het was bij mij wel erg dik, dus ik heb er ongeveer 2 eetlepels water uit de pan met pasta bij geschept, dat maakte de structuur een stuk beter. Het hoeft geen soep te worden, een klein beetje structuur mag er heus in blijven. 
  • Doe weer terug in de pan en laat op laag vuur rustig sudderen. Als de pasta nog een minuutje of twee moet koken kook je de andere helft van de erwten mee.
    Als dat gaar is, giet de boel af en toe bij het groente mengsel. Roer alles goed door. Garneer met pijnboompitje en geraspte kaas, en klaaaaar! Het is snel klaar, het is eens anders dan pasta met mozzarella en tomaat, en het is serieus erg lekker! Gebruik wel flink peper en paprikapoeder, anders blijft het een beetje flauw.
    Eetze!

Plaats een reactie