Vegatarisch

Turks brood pizzaatjes

Ultrasnel klaar, en niet machtig, lekker als je haast hebt

Hallo!

Op maandag hebben we allemaal wel de behoefte aan een receptje wat lekker is en gauw klaar is. Niet dat je dat per se vandaag moet maken maar er komt ongetwijfeld een dag deze week waarin je niet zoveel tijd hebt om te koken. En dan kun je dit maken, want dit is lekker!!!! Het kwam uit het kookboek van grote vriend Rudolph met een paar kleine aanpassingen van mezelf.

Dit is (as usual) een receptje voor twee personen, dan heb je genoeg, maar zit je niet propvol, ben je een grotere eter is dit misschien niet genoeg. Maak je het voor meer, koop dan gewoon een heel Turks brood, dat is dan net zo makkelijk!

Maargoed, nu voor twee personen:

Turks brood pizzaatjes

Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 2 kleine Turkse broodjes (Jumbo heeft dat, ik vind het ideaal)

  • 1 gele paprika

  • 0.5 rode paprika

  • 1 ui

  • 1 flinke knoflookteen

  • een handje gescheurde basilicumblaadjes

  • 500 ml gezeefde tomaten

  • 1 bol mozzarella

  • een hand zwarte olijven in schijfjes

  • peper

  • Italiaanse kruiden

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak ze in olijfolie. Het maakt vaak verder niet eens meer uit wat je daarna doet haha, het bakken van ui en knoflook in goede olie laat je hele keuken al zooooo leker ruiken <3. Maargoed we gaan wel ietsje meer doen want anders wordt het zo saai.
  • Voeg het pakje gezeefde tomaten toe en de helft van je gescheurde basilicum. Roer door elkaar, bestrooi met wat peper en laat op een laag vuurtje even lekker pruttelen.
    Snijd ondertussen de gele paprika en een halve rode in kleine reepjes. Snijd de mozarella in plakjes.
  • Snijd de turkse broodjes doormidden en verwarm de oven voor volgens verpakking van de broodjes. Smeer op alle helften flink wat tomatensaus. Overdrijf niet, want anders maak je het mega soppig, maar er hoeft nou ook weer geen laagje van een milimeter op. Verdeel de paprika reepjes er over. Doe de olijfjes er overheen. Maak af met de plakken mozzarella en Italiaanse kruiden.
  • Bak in de oven. Ietsje langer dan de verpakking van de broodjes zegt (ongeveer een minuutje langer) omdat het nattig is geworden door de saus en anders slap wordt.
    Haal uit de oven, verdeel de laatste basilicum er over (staat bij mij niet op de foto, sorry) en klaar ben je!
    Voor de oplettende lezer, of nouja kijker, ja de foto is voor 1 persoon, maar ik had echt 4 helften gemaakt 😉

Plaats een reactie