Vegatarisch

Pasta met spinazie en feta

Omdat feta en spinazie altijd zo’n heerlijke combinatie is.

Halloooo!

Ik had nog een lekker gerechtje van vorige week in de archieven dus die was perfect voor de wat eten we woensdag. Vandaag at ik overigens boerenkool maar ik ben vergeten een foto te maken en een blog zonder foto kan natuurlijk niet.
Dus daarom is het fijn als je nog wat hebt liggen!

En dat was dit keer wel heel letterlijk. Ik had namelijk niet zoveel zin om boodschappen te doen vorige week maar er moest wel gegeten worden. Tel daarbij op dat ik niet houd van eten weggooien dus ik vond dat ik creatief moest zijn. In de koelkast lag een beetje verse tagliatelle, een restje bladspinazie, een stuk feta, een bakje met nog ongeveer een eetlepel kruidenkaas en een restje parmezaanse kaas. Oke er lag nog wel meer, maar deze dingen vond ik al zeer geschikt bij elkaar. Ik dook nog wat kastjes in en uiteindelijk had ik genoeg om dit lekkere gerecht klaar te maken.

Pasta met spinazie en feta

Servings

2

servings
Total time

15

minutes

Ingredienten

 • 150 gram pasta

 • 130 gram verse spinazie

 • 150 gram diepvriesspinazie (je kan natuurlijk ook alleen maar blad of diepvries doen, zoals beschreven wilde ik mijn restjes opmaken)

 • 100 gram feta

 • 1 eetlepel kruidenkaas

 • 1 ui

 • een flinke hand pijnboompitten

 • een handje geraspte kaas

 • knoflooksnippers

 • olijfolie

Bereidingswijze

 • Snijd de ui en bak in olijfolie. Voeg knoflook en pijnboompitten toe.
 • Voeg handje voor handje de bladspinazie toe (kan ook in 1 keer maar dan heb je geen plek in je pan om te roeren). Als dat allemaal geslonken is voeg je de diepvriesspinazie toe. Ik had deelblokjes en deed het er gewoon bevroren in, de pan was zo heet dat het snel genoeg ontdooide.
 • Voeg het restje kruidenkaas wat je hebt toe en roer er doorheen. Ondertussen kook je de pasta en snijd je de feta in kleine blokjes. Doe die door de spinazie heen en laat zacht worden.
 • Giet de pasta af en schep op. Verdeel de spinaziesaus. Bestrooi met parmezaanse kaas, en klaar.
  De halve koelkast was leeg dus ik hoefde niks weg te gooien, ik hoefde geen boodschappen te doen en het was HEERLIJK. Leuk als je zo’n meevaller hebt!

Plaats een reactie