Een pareltje van moeders
Hallo! Het is tijd voor een gastblog. En dat mag op de wat eten we woensdag. Echt! Want ik kreeg deze blog dit weekend opgestuurd van moeders. Maar, vandaag, woensdag dus, maakte ik het direct zelf! Dus daarom twee keer getest voor jullie, komt ie!
Gastblogje moeders!
Omdat we tenminste een keer per week vegetarisch eten, maar mijn echtgenoot niet alleen van mij maar ook van vlees houdt, ben ik altijd op zoek naar vegetarische recepten die hij ook lekker zal vinden. De basis is uit de Libelle. Ja, niet mijn blad (geen een blad trouwens) maar als je bij de kapper zit en de keus hebt tussen roddelbladen of de Libelle kies ik toch echt voor de laatste. Dat recept leek me op zich lekker maar uiteraard wilde ik wel wat wijzigingen aanbrengen, eigenwijs als ik ben.
Het resultaat was allezins bevredigend (quote mijn vader)
Mijn man blijft onverbeterlijk, want zijn reactie was: Met een beetje gehakt erdoor zou het nog lekkerder zijn. Maar hij kletst maar wat hij wil, ik heb er heerlijk van gegeten! Oké, wat hebben we nodig voor een ovenschotel voor 2 personen?
Ovenschotel met zoete aardappel, feta en groenten
2
servings20
minutes45
minutesIngredienten
750 gram zoete aardappel
1 flinke prei
4 tomaten
1 potje linzen a 360 gram
een klein blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
250 ml groentebouillon
150 gram feta
15 gram platte peterselie
10 gram salie (vers)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel bloem
bakboter
Bereidingswijze
- Aan het werk! Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze in water in ongeveer 20 minuten gaar en zacht.
- Ondertussen snijd je de peterselie en salie fijn (niet mengen!) de tomaten in blokjes, de prei in ringen, je pelt de knoflook en je laat de linzen uitlekken in een zeef (daar istie weer!) maar spoel ze niet af.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak daarin de uitgeperste knoflook en de helft van de salie ongeveer 1 minuut. Daarna voeg je de prei, peterselie, tomaten en linzen (zonder zeef) toe, schep de boel goed door elkaar en laat het even sudderen.
- Dan doe je de tomatenpuree en de bloem erbij, goed roeren en even laten bakken. De wijn erbij om het af te blussen en roer daarmee ook de aanbaksels los. Als laatste voeg je de bouillon toe en dan laat je het geheel, zonder deksel, een poosje zachtjes inkoken.
- Ondertussen zijn je aardappelen gaar, giet ze af en laat even wat droogstomen. Verkruimel de feta strooi over de aardappels, samen met de overgebleven salie. Schudt de pan voorzichtig om zodat de aardappelen en kaas en kruiden goed mengen. Doe het groentemengsel in een ovenschaal, daarbovenop het aardappelmengsel.
- Zet de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden en klaar is je gerecht.