Vegatarisch

Pesto spaghetti met gegrilde groenten

Een eigen verzinsel wat enorm goed uitpakte

Hallo! Hooooooogste tjd voor een blogje. Een over een heel lekker recept mag ik wel zeggen! Ik vond het namelijk tijd voor iets vegetarisch maar wilde niet dezelfde pasta’s maken die ik altijd maak op vega dag. Dus ik besloot te gaan googlen, verschillende recepten samen te gooien, mijn eigen draai er aan te geven en tadaaaaa onderstaande pasta volgde.

Ziet er goed uit toch? Nou ik zal je vertellen, zo smaakte het ook! En het is ook nog helemaal niet eens zo ingewikkeld. First things first, wat hebben we nodig voor 2 personen

Pesto spaghetti met gegrilde groenten

Servings

2

servings
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 150 gram linguine, ongeveer 50/55 gram rucola, een hand walnoten, 2 flinke handen geraspte pecorino of parmezaanse kaas, een halve courgette, een bakje trostomaatjes nog aan dat steeltjeding, olijfolie, knoflooksnippers, grove korrels zeezout

  • 55 gram rucola

  • een hand walnoten

  • twee flinke handen geraspte pecorino of parmezaanse kaas

  • 0,5 courgette

  • een bakje trostomaatjes, nog aan dat steeltje-ding

  • olijfolie

  • knoflooksnippers

  • grove korrels zeezout

Bereidingswijze

  • Leg de tomaten met stokje en al in een ovenschaal, besprenkel flink met olijfolie en knoflooksnippers en zet 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Na een kwartier of twintig minuutjes kun je de rucolapesto maken. Doe de rucola, geraspte kaas, noten en flink wat olijfolie in een keukenmachine en blender het. Is het te dik doe je er nog wat olie bij, te dun, dan nog wat kaas, tot je een structuur heb waarvan je denkt oke top dit is pesto. Onthoud wel, je maakt het dit keer van rucola dus het is altijd ietsje bitterder dan van basilicum.
  • Snijd de halve courgette in dunne plakken en gril ze in een grillpan aan beide kanten bruin.
    Kook de linquine beetgaar, of als je het lekkerder vindt als het wat zachter is ietsje langer. Giet af en doe terug in de pan. Roer de pesto er door heen, dit wordt omdat de pasta nog warm is, nog iets zachter en dunner. Je krijgt nu eigenlijk groene linguine.
  • Schep in diepe borden. Verdeel de plakken courgette er over en de tomaatjes. Nog steeds aan stok want dat stond leuk voor de foto. Garneer met nog wat stukjes walnoot en wat kaas, en je kunt aanvallen! Of gewoon fatsoenlijk eten natuurlijk.

Plaats een reactie