Vegatarisch

Plaattaart met broccoli, feta en walnoten

5 minuten werk, megalekker

Tijd voor een receptje wat je hooguit 10 minuten aan bereiding kost. Wel moet het daarna nog 25 minuten in de oven, maar hey in die tijd kun je zelf wat anders doen. Ik heb al eerder gezegd dat ik fan ben van plaattaart. Ik heb al twee anderen hier op de blog staan

Maar nu was het tijd voor een andere! Dit recept vond ik op chicks love food. Ik heb een beetje gespeeld met de hoeveelheden, maar de ingrediënten wel aangehouden. Het was heerlijk!!! Zeker een aanrader!

Het was écht lekkerder dan op de foto lijkt, maar hey ik ben geen foodfotograaf.


Plaattaart met broccoli, feta en walnoten

Recipe by Irene
Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingredienten

  • Een rol bladerdeeg, een grote broccoli, 150 gram feta, 2 handen walnoten, 100 gram Griekse yoghurt, 1 ei, peper.

  • 1 grote broccoli

  • 150 gram feta

  • 2 handen walnoten

  • 100 gram griekse yoghurt

  • 1 ei

  • peper

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
    Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Klop in een kom de yoghurt en het ei door elkaar, en bestrooi met peper. Smeer hiermee het bladerdeeg in, houd een klein beetje over.
  • Vermaal de broccoli in een keukenmachine. Verdeel de broccoli over het bladerdeeg. Verkruimel de feta en walnoten er overheen. Bestrooi het geheel met wat peper. “Drizzle” (zo’n leuk woord, ik kijk teveel bakprogramma’s) er de laatste yoghurtsaus overheen.
  • Schuif in de oven, en haal het er 20/25 minuten later weer uit! Snijd in stukken.
    Eetsmakelijk!

Plaats een reactie