Omdat spinazie en bladerdeeg een perfecte combinatie is!
Hallo allemaal!
Vandaag een receptje wat best wel op een eerdere lijkt Maar dat geeft niet vond ik! Want 1: dat recept is al meer dan een half jaar geleden gepost, en 2: door kleine aanpassingen/toevoegingen gaat iets soms ineens heel anders smaken.
Zo ook deze heerlijke flapjes! Jullie weten inmiddels dat ik ook graag vegetarisch eet maar dat ik soms nog wat zoekende ben in de vegetarische wereld. Ik kom al goed uit de voeten met vegetarische pasta’s en soepjes, maar hoe meer afwisseling hoe beter natuurlijk. En dit is daar een leuke kandidaat voor.
Spinazie/feta flapjes
2
servings10
minutes30
minutesIngredienten
100 gram feta
4 plakjes bladerdeeg
6/8 deelblokjes spinazie (geen a la creme)
een handje pijnboompitjes
een scheutje citroensap
gedroogde munt
knoflooksnippers
bijgerechten naar keuze, ik had aardappelkroketjes en een salade met komkommer, tomaat en croutonnetjes
Bereidingswijze
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. (raar woord toch, je laat ze juist ontvriezen. Maar afijn.) Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de spinazieblokjes in een glazen schaaltje en ontdooi in de magnetron. Snijd de feta, en prak fijn in een kom. Roer de spinazie erdoor. Doe er een heel klein scheutje citroensap over, en beetje gedroogde munt, en bestrooi rijkelijk met knoflook. Roer er als laatst een handje pijnboompitjes doorheen.
- Als het goed is, zijn inmiddels de bladerdeegplakje ontdooit. Verdeel het feta mengsel over de plakjes. Doe dat wel zo slim dat je naderhand de plakjes nog wel diagonaal dubbel kunt vouwen. Dus beleg dan ook neit meer dan de helft want dan lukt het niet. Ik krijg dit overigens nooit netjes met een lepel dus ondanks dat ik niet zo van vieze handen houd doe ik dit toch maar met mijn handen.
- Vouw de flapjes dicht en leg ze samen met de aardappelkroketjes ongeveer 25 minuten in de oven. In die tijd kun je op je dooie gemakje een salade maken, en alvast de puinhoop in de keuken opruimen.
Zorg dat je de bij de bladerdeegflapjes de randen goed aandrukt. Ik had dat nu niet zo goed gedaan, en dan loopt de vulling er in de oven een beetje uit. Nu geen probleem, want voor de foto was het eigenlijk wel zo leuk haha!
Eetsmakelijk allemaal!
