Vlees

Stew met vlaamse frietjes

Weinig werk, heerlijk eten!

Hallo allemaal!

Vandaag een receptje van een hele lekkere stoofpot. Ik ben gek op stoofvlees. De hele dag ruikt je huis al lekker dus je kunt je de hele dag al verheugen op het avondeten. Ik vind het leuk om wat te variëren in de stoofvleesgerechten. Daarom dit keer deze stew.

Het fijne van stoofvlees vind ik dat het doorgaans niet zoveel werk is, en dat je toch ‘s avonds zo ontzettend lekker eet. Voor deze stew voor twee personen heb je nodig:

Ik had er verder vlaamse frietjes bij, en een salade van komkommer, cherrytomaatjes, peterselie en een knoflookdressing. Hier kun je natuurlijk eindeloos afwisselen wat je er bij zou willen.

Maar! Nu eerst het vlees.

Eetsmakelijk!

Stew met vlaamse frietjes

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Total time

4

hours 

Ingredienten

  • 250 gram stooflappen

  • 3 stengels bleekselderij

  • een grote winterpeen

  • 1 ui

  • 3 a 4 jeneverbessen

  • flesje bruin bier (je hebt iets meer dan de helft nodig)

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 grote teen knoflook

  • gedroogde tijm

  • handje gehakte verse peterselie

  • 250 ml bouillon

  • peper

  • bakboter

  • bijgerechten, ik had vlaamse frietjes en komkommersalade

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de groenten in kleine plakjes.

  • Bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg net iets meer dan een half flesje bier toe. Geef de ander helft van het bier aan je wederhelft, of drink het zelf op. Ik houd er niet van dus ik maakte Jan er blij mee.
  • Voeg 250 ml bouillon toe, het laurierblad en de jeneverbessen. Roer alles door. Strooi er flink gedroogde tijm en peper overheen en laat minstens twee uur sudderen (bij mij staat het gerust een uur of vier, hoe langer hoe lekkerder!!!)
  • Als je bijna wil eten verwarm je twee kleine pannetjes in de oven. Dit hoeft natuurlijk niet, maar als je het wel in een pannetje wil serveren is het wel fijn als het pannetje niet meer zo koud is. Bak ondertussen de frietjes en hak de verse peterselie fijn.
    Schep het stoofvlees in de pannetjes en garneer met flink veel verse peterselie.

Plaats een reactie