Vegatarisch

Een avond uit het midden-oosten

Een soort tapas, maar dan anders!

Ja, een andere titel voor deze blog kon ik niet bedenken. Meestal zet ik het recept er neer maar dit was zoveel dat het niet in het balkje kon haha.

De aanstichter van dit hele gebeuren was GertJan. Want, ik trok gister een bruiloftblikje open. En voor het eerst had ik werkelijk geeeeeen idee wat er nou toch in zat. Het rook bekend maar daar bleef het bij. Na wat tips bleek het een auberginedip te zijn, oftewel baba ganoush. Direct had ik 1001 ideën (nee niet 1001 nacht, al zou dat wel toepasselijk zijn hierbij haha) wat ik dan zou eten. En het werd heel veel. Zoveel, dat de buurvrouw dit morgen ook gaat eten omdat ik het naar haar heb gebracht.

Een avond uit het midden-oosten

Recipe by Irene
Servings

4

servings
Total time

45

minutes

Ingredienten

  • 250 gram tomaatjes

  • een halve rode paprika

  • 1 komkommer

  • 2 bosuitjes

  • 1 blok feta

  • 1 citroen

  • verse munt

  • verse peterselie

  • verse koriander

  • gedroogde komijn

  • gedroogde oregano

  • gedroogde tijm

  • peper

  • 1 teen knoflook

  • 1 turks brood

  • pakje falafel

  • olijfolie en azijn

  • EN natuurlijk niet te vergeten, een blikje aubergine dip, waar te krijgen weet ik niet, dat moeten jullie zelf maar uitzoeken haha!

Bereidingswijze

  • Ik zal per fotootje even vertellen wat er in zat en wat het was. Maar eerst een leuk detail: dit hele gebeuren kwam dus door 1 enkel blikje. En de grap, wat er in dat blikje zat was kant en klaar. Waaaaarom zag mijn keuken er dan zo uit???
    Nu is hij overigens weer helemaal opgeruimd.
  • Het blikje!  Maak open, en doe in een kommetje 😀 Strooi klein beetje verse peterselie over omdat dat leuk staat!
  • Voor deze salsa: Halveer de tomaatjes, knijp het vocht er een beetje uit (zaadlijsten verwijderen uit cherrytomaatjes vind ik echt teveel gedoe dit gaat sneller haha). Snijd een halve paprika in blokjes. Snijd ongeveer 10 cm komkommer in blokjes, en twee bosuitjes in ringetjes. Doe alles in de keukenmachine. Voeg 6 muntblaadjes toe en zet de machine kort aan. Echt kort, want je wil wel een beetje structuur houden en niet een soort soep krijgen. Voeg een beetje olijfolie en peper toe.
  • Gemarineerde feta: (bewogen foto!!! Jan zijn schuld, just saying…)
    Snijd de feta in repen en halveer ook die repen weer. Doe in een kom. Voeg citroensap (ongeveer van een halve citroen), wat citroenrasp, een fijngesneden teen knoflook, olijfolie, azijn, tijm oregano en verse munt toe. Roer door elkaar.
  • Komkommer:
    Schil het overgebleven stuk komkommer en snijd in dunne slierten. Voeg azijn en suiker toe, en wat verse koriander en peterselie. Roer door elkaar en laat even staan.
  • Voor deze dip had ik een klein bekertje Griekse yoghurt (Turks is misschien beter maar dat was gelijk een liter, beeeetje overdreven). Voeg wat citroensap, een heel klein beetje suiker, verse munt, peper en paprika poeder toe en roer goed door elkaar.
  • Bak het brood af in de oven en frituur de falafel. Klaar, en zeker lekker! De aubergine dip was best uitgesproken, ik moest er wel een beetje aan wennen. Maar wel leuk om eens iets compleet anders te eten!

Plaats een reactie