Vegatarisch

Zoete aardappel raita

Niet heel speciaal, wel eens wat anders

Jaaa jeetje ik weet het, het is tien uur en ik moet nog de wat eten we woensdag posten. Maar ik zit nog toetsen na te kijken waar geen einde aan komt! (Of nouja nu bijna wel, daarom nu blog tijd) Ik zit dat overigens wel heerlijk in mijn pyjama te doen. Bevalt prima, denk dat ik voortaan in mijn pyjama naar mijn werk ga. (Wel beetje jammer dat ik net een leuke bestelling van BonPrix binnen heb gekregen vandaag maar afijn) We dwalen af!

Vandaag aten we iets wat ik totaal niet zelf bedacht heb. Het komt van de website “leuke recepten” af. Past best bij gezellige gerechten toch? Ik voel me nu al verbonden met haar.

We aten dit:

En wat hadden we daarvoor nodig:

Zoete aardappel raita

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 400 gram zoete aardappel

  • 300 gram sperziebonen

  • 1 rode ui

  • 150 gram griekse yoghurt

  • 1 eetlepel garam masala kruiden

  • 2 theelepels kerrie

  • verse koriander

  • 1 hand amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in blokjes, de ui in ringen en verdeel het in een ovenschaal. Doe er een eetlepel olijfolie, de garam masala en de kerrie overheen en roer alles door elkaar. Zet het een half uur op 200 graden in de oven.

  • Kook na een kwartiertje de sperziebonen gaar. Haal de aardappels uit de oven. Doe of de bonen er bij in de ovenschaal, maar als je net zo’n kleine schaal als ik had doe je het beter even over in een andere kom
  • Roer de boontjes door de aardappels. Giet de yoghurt er over en roer door. Maak af met verse koriander en amandelschaafsel.
  • Klaaaar. Wel lekker, klein beetje saai. En ik heb alweer honger. Maar dat kan ook gewoon zin zijn in iets lekkers. Maar dat mag niet, want dan pas ik mijn nieuwe kleren niet meer!
    Doeg!

Plaats een reactie