Voor je dagelijks fruitmoment 😉
Hallo! Vorig jaar kreeg ik voor kerst een Hygge pakket, bestaande uit een leuk boek, pantoffels en een mega grote theemok. Hygge (spreek uit als hu ga (Hoevaak heb je dit nu hardop geprobeerd?)) is een Deense term, en het is het meest te vergelijken met de Nederlandse term “gezellig”
En iedereen die mij een beetje kent weet dat Irene gelijk staat aan gezelligheid. Alles moet altijd gezellig zijn, het had mijn tweede naam kunnen zijn.
Nou heeft mijn zoon daar ook een handje van. Die vindt het reuze gezellig om dingen samen te doen (het liefst met Jan er bij, dus met zn DGGGGGIEËN zoals ie dan zo mooi zegt). Maar 1 van de dingen die hij ook heel leuk vindt is samen taarten en cakes bakken (en het beslag proeven). Hij kan het inmiddels erg goed, ik weeg de dingen af, hij gooit alles in de kom, en zegt elke keer trots dat ie niet hoeft te huilen als de Kitchenaid aan gaat, dat dat alleen moest toen ie baby was. Maar we dwalen een beetje af.
1 van die recepten in het Hygge boek, is een bananenbrood (ik vind het meer een cake hoor) met chocola. Hij is gruwelijk lekker, dus heb hem al vaak gemaakt, maar nog nooit geblogt, dus dat moet nu! Het is een ideaal recept als je overrijpe bananen hebt. Kennen jullie dat trouwens? Dan zijn constant de bananen op en wil iedereen banaan. Vervolgens koop je met de weekboodschappen bananen, blijven de bananen liggen…. Maar ik vind het niet erg want dan ga ik wel bakken! En jullie ook!
Voor een tulband vorm waar ongeveer 12 plakken uit gaan heb je nodig:
Bananenbrood met chocola
12
servings15
minutes1
hour1
hour15
minutesIngredienten
3 bananen, hoe rijper hoe beter
200 gram bruine basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
55 gram ongezouten boter
1 ei
0,5 eetlepel koek/speculaaskruiden
1 theelepeltje zout
een flinke snuf kaneel en een iets minder flink snufje nootmuskaat
50 gram in stukje gehakte pure chocola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter en de suiker samen tot een romig geheel. Prak ondertussen de bananen.
- Voeg het ei en de bananen toe in de mixkom, en mix kort door.
- Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de kruiden en de stukjes chocola door het beslag
- Vet een vorm in (ik vind een tulbandvorm hier leuk voor) en giet het beslag in de vorm (of nouja schep want het is vrij dik)
- Schuif de vorm voor een klein uurtje (afhankelijk van je oven) in de oven. Laat daarna volledig afkoelen. Je kunt het zo eten, of eventueel met nog wat losse banaan etc erbij. Wij doen er niks meer op, omdat het al lekker genoeg is!