Taart en Cake

Custard Cakejes

Heerlijk en feestelijk!

Hallo! Wij zaten drie weken geleden in quarantaine met z’n allen. En dat was best pittig als je geen enkele kant op kan.

Ik had zin om wat te bakken. Ik keek in mijn voorraad en daarna in mijn bakboeken. En wat bleek, jeeeeeeeeej, ik had spullen in huis kom custard cakejes te maken! Hoera, zo fijn om altijd een soort basisvoorraad in huis te hebben!
En ik maakte dit niet alleen, maar met mijn zoon als hulpchef. En mede daardoor, werden ze fantastisch!

En het leuke, het is niet moeilijk! Terwijl het lijkt alsof je superveel moeite hebt gedaan. Dit recept komt uit het bakboek van Rutger, met minimale aanpassingen.

Afijn wat heb je nodig, voor minimaal 8 cakejes (of iets meer als je de vorm niet te vol doet)

Custard Cakejes

Servings

8

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 100 gram boter (niet te koud meer)

  • 100 gram witte basterdsuiker

  • 2 eieren

  • 1,5 theelepel vanillearoma

  • 125 gram bloem

  • 0,5 theelepel bakpoeder

  • een snufje zout

  • banketbakkersroom. Ik had een zakje poeder van jumbo in huis, en heb daar 70 gram van gebruikt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet alvast cupcake vormpjes in.
  • Snijd de boter in kleine blokjes. Meng alles behalve de banketbakkersroom met een mixer goed door elkaar tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Vul de vormpjes tot ongeveer de helft met beslag
  • Maak of verse banketbakkersroom, of maak klaar volgens de verpakking
  • Maak met je vingers een gat in het midden van het beslag en doe met een theelepel wat schepjes banketbakkersroom er in
  • Bak de cakejes voor ongeveer 15 a 20 minuten af in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Eetsmakelijk!

Plaats een reactie