Niet heel spannend, lekker voor een keer
Hallo allemaal! Blogje tijd. Ik wil iets vaker vegetarisch eten. Maar ook wat anders dan vegetarische pasta. Op de site van wakker dier vond ik een recept, die ik met minimale aanpassingen heb gemaakt.
We aten echt lekker, maar er mist wel iets. Misschien bedenken jullie wel wat dan. Overigens wilde mijn zoon het niet eten, die begon te huilen aan tafel, “ik wil geen spuug eten!!” Dus nouja dan weet je hoe heerlijk het er uit zag he hahaha.
Afijn, wat heb je nodig voor ongeveer 2.5 portie:
Linzencurry
2
servings10
minutes20
minutes30
minutesIngredienten
200 gram rode linzen (eerst even koken)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 wortelen
2 tomaten
verse gember of gemberpoeder
- Voor de currysaus
200 ml volle yoghurt
2 theelepels garam masala
een kleine theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
een klein beetje (zo pittig als je wil) chilivlokken
0,5 theelepel kaneel
een klein blikje tomatenpuree
1 citroen geperst, of een scheutje citroensap
eventueel verse koriander voor er overheen
- bijgerecht
Naans (zelfmaken of kopen, zoek voor zelfgemaakt op Naans op deze blog!)
Bereidingswijze
- Kook de linzen even voor. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook en gember op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
- Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in een kom. Doe de garam masala, kaneel, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij. Roer tot een romig mengsel. Zet apart.
- Snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg de wortel en paprika toe aan het ui-knoflook-gember mengsel. Bak een aantal minuten mee.
Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten erbij. - Roer op het laatst de linzen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten
Voeg het citroensap en de verse koriander toe en eventueel nog wat zout en peper.
Serveer met warm naanbrood