3 februari carrotcakeday!
Hallo allemaal! Afgelopen zaterdag was het “Carrotcakeday” Kwam dat even goed uit dat het in een weekend was!
Ik appte het naar moeders en ook zij besloot mee te doen en zo geschiedde dat we allebei carrotcake maakte. Ik maakte hem naar een recept van Rutger Bakt.
Eigenlijk wilde ik dit ook op carrotcake day plaatsen maar ik bevind me in een huis vol zieke mannen dus het bleef even liggen. de carrotcake niet trouwens, die is op. En die was me een partijtje lekker!
Dus wacht aub niet tot het weer 3 februari is, ook op een andere dag zal hij heerlijk zijn!
De variant met de gezellige worteltjes er op in de cupcakevorm is van mijn moeders, die andere van mij 🙂 De wortelcarrotcakevariant (mooi woord) had wel een klein beetje andere ingredienten, zie daarvoor toevoegingen tussen haakjes.
Carrotcake
6
servings15
minutes45
minutes1
hourIngredienten
90 ml zonnebloemolie (of rijstolie)
140 gram lichtbruine basterdsuiker
1,5 ei of als er erg klein zijn dan 2
100 gram bloem
2 flinke theelepels (met een bergje er op haha) bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden (zonder bergje ;))
150 wortels, maak het makkelijk en koop een zakje julienne
50 gram rozijnen
40 gram walnoten in stukjes (of cashewnoten)
75 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
noten of marsepeinworteltjes of andere gezelligheid voor er op
een klein beetje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden. Doe de zonnebloemolie, de suiker en een beetje zout in een kom en mix het goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de eieren toe en mix verder.
- Nu is het tijd om de bloem, wortel, bakpoeder en kruiden toe te voegen en door te roeren. Het wordt een raar dikkig beslag maar dat klopt. Als het door geroerd is voeg je de wortels, rozijnen en stukjes noot toe.
- Schep in een vorm naar keuze (meestal zeg ik giet maar dit viel niet te gieten). Ik had een cakevorm want had een kleine hoeveelheid gemaakt dus een springvorm zou snel te groot zijn. Moeders had dus cupcake vormpjes
- Bak af in de oven. Afhankelijk van je variant 45 minuten (cakeblik) of 30 minuten (cakejes)
- Laat volledig afkoelen. Mix de roomkaas en suiker en bestrijk als het volledig is afgekoeld. Eetsmakelijk!