Vlees

Fajita Nacho’s

Van Brenda kookt, goeie genade wat lekker!

Hallo! Kennen jullie me nog? Ik bijna ook niet meer, dus i feel you. Het is gewoon vier maanden geleden dat ik geblogt heb. Ik heb in de tussentijd echt wel gegeten. En een kind gekregen haha. Maar gewoon eventjes geen zin en puf gehad om te bloggen. Maar nu wel weer!

Ik begin met een heerlijk receptje van @brendakookt. We kregen voor de geboorte van ons superlieve zoontje een kraampakket, tien dagen lang cadeautjes. Echt zo lief! Een van de cadeaus was een scheurkalender van “de makkelijke maaltijd” van Brenda kookt. En er stond dat ze het leuk vond als je deelde dat je iets had gekookt. Nou dat doe ik dan! Want hoe leuk is zo’n kalender. Ik begin mijn nieuwe blogstreak met een heerlijk nacho gerechtje van haar. Mijn verhouding was ietsje anders omdat dat beter uit kwam, maar jeetje wat was dit heerlijk.

Fajita Nacho’s

Recipe by IreneCourse: Uncategorized
Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 350 gram kipfilet, in reepjes

  • 1 rode en 1 gele paprika

  • 100 gram cherrytomaatjes, in kwarten

  • zak nacho’s (ik had ze van jumbo huismerk, die zijn lekker!)

  • 150 gram geraspte cheddar (of tex mex kaas van jumbo, dat is een mix van cheddar en oude kaas met kruiden)

  • klein bekertje creme fraiche van 125 ml

  • zakje fajita kruidenmix

  • 1 limoen (of citroen als je net zoals ik de limoen vergeet en citroen wel hebt)

  • olijfolie

  • verse peterselie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes. Verdeel een half zakje fajita kruiden en het sap van een halve citroen er overheen. Bak de kip rondom.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Kies een leuke schaal (want het ook wil ook wat) en verdeel de helft of twee derde zak nacho’s er overheen.
  • Snijd de paprika in reepjes en de tomaatjes in kwarten. Verdeel de kip en de groenten over de nacho’s, en 2/3e van de kaas.
  • Dek de boel af met de laatste nacho’s en bestrooi met de laatste kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kaas goed smelten. Ondertussen kun je peterselie fijn snijden. Als de kaas gesmolten is en de boel een goed lekker kleurtje heeft haal je de schaal uit de oven en serveer je hem direct. Verdeel nog wat toefjes creme fraiche en peterselie er overheen, en klaar ben je. Mager gerecht? Zeer zeker niet. Lekker? Zeeeeer zeker wel!

Plaats een reactie