Zo giga lekker!
Ongeveer twee keer per week klinkt de vraag: “Mama wat zullen we bakken?” Zoonlief is dol op bakken. Hoe leuk is dat! Voor mijn verjaardag kreeg ik een kinderbakboek van Laura’s Bakery, zodat we samen konden bakken. Zijn eigen idee, en toen hij het bedacht was hij dus nog niet eens vier jaar oud. Ik smolt. Nu hebben we daar al meerdere dingen uit gemaakt.
Nu wilde meneertje dus weer wat maken, en bladerde zelf in het boek. Het werden de Oreotruffels. Ik wijk ietsje af van het recept van Laura want ik vind het met pure chocola lekkerder omdat het anders zo zoet wordt, en ik had maar de helft van de chocola nodig.
Het was erg gezellig om te maken! Ik verkruimelde de koek in de keukenmachine en voorzag de balletjes van gesmolten chocola. Zoonlief had de balletjes gekneed en voorzag ze van sprinkles. Echt teamwork dus. We aten ze als toetje die avond, en hebben er nog een lading over. In de koelkast blijven ze wel enkele dagen goed dus dat kan prima!
Onderstaand recept is voor 16 truffels
Oreotruffels
16
servings15
minutes15
minutes30
minutesIngredienten
2 rollen oreokoekjes (- 1 koekje want het moest geproefd worden)
100 gram roomkaas
200 gram pure chocolade
sprinkles naar keuze
Bereidingswijze
- Vermaal de oreo’s in de keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de roomkaas toe en maak er een plakkerig deegje van.
- Kneed het deeg in 16 balletjes. Leg de balletjes een tijdje in de koelkast of ietsje korter in de vriezer, ze moeten iig goed koud zijn.
- Smelt de chocolade au bain marie. Voorzie de balletjes van chocola, ik deed dat met lepel en vork. Leg ze vervolgens op een vel bakpapier.
- Decoreer de balletjes naar keuze. Laat vervolgens de chocola volledig hard worden (en zeg minstens 10 keer “nee de chocola is nu echt nog niet hard genoeg, we eten het als toetje vanavond”.
- Proef. En geniet.