Taart en Cake

Chocola/bananentaart trio

Fruit, dus gezond! šŸ˜‰

Hallo allemaal! nog een heel gelukkig 2022 allemaal, hopelijk hebben jullie een leuke jaarwisseling gehad. Wij hadden het heerlijk. Dit keer voor het eerst in het leven van zoontje dat hij er bij was om 12 uur (oke dit klinkt alsof ie 16 is, voor het eerst in zijn leven, hij is pas 2.5). Hij vond het vuurwerk niet leuk, en de nacht van oud op nieuw verliep dan ook mega rommelig. Om 6.10 was meneertje echt klaar met slapen dus ging ik met hem naar beneden.
Als ik dan op de bank ga zitten val ik zo weer in slaap, dus ik dacht we moeten wat doen.

Ik heb altijd basisspullen voor cake/taart in huis (denk aan eieren, bloem, boter etc). En ik had twee bananen die best wel richting de staat van terminaal gingen, dus is dat juist een goed moment om er mee te bakken want zijn ze lekker zoet.
Wat google werk leidde me naar een recept van Donna Hay. Ik besloot de halve hoeveelheid te maken (laten we wel wezen, 1 januari, beeeetje matigen met al die suikers).

Daarnaast heb ik 3 hele lieve mini bakvormpjes van 10 cm doorsnede dus ik besloot drie versies te maken. De versie met kokos viel wat tegen (er had denk ik meer kokos in gemoeten want nu proefde je de kokos niet echt maar ook de banaan niet meer), de andere twee waren heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Maar, zo geschiedde dus dat ik op nieuwjaars dag om 7.00 ‘s morgens taart stond te bakken. Wel met goede hulp want hij vindt het heerlijk om alle ingrediĆ«nten in de kom te mogen gooien en dan steeds “happie toeven???”te roepen, want taartbeslag proeven, jaaa dat wil ie wel.
Afijn, aan het werk!

Voor 3 taartjes of 1 taartje in een vorm van ongeveer 24-30 cm heb je nodig:

Chocola/bananentaart trio

Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

Ingredienten

  • 125 gram boter

  • 170 gram zelfrijzend bakmeel

  • 25 gram cacaopoeder

  • ongeveer 3 kwart theelepel bakpoeder

  • 110 gram suiker

  • 75 gram lichte basterdsuiker

  • 40 ml ahornsiroop

  • 2 eieren

  • 2 bananen

  • 190 ml melk

  • 2 handen ongezouten noten en 2 handen kokos, dit is alleen voor de extra varianten.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter, ik doe dat altijd lekker makkelijk een minuutje in de magnetron, kan natuurlijk ook in een pannetje. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
  • Prak de bananen fijn met een vork (het leek net of ik weer babyvoeding maakte haha)
  • Voeg de droge ingrediĆ«nten in een mixkom. Doe de “natte” ingrediĆ«nten er boven op en mix het tot een glad beslag.
  • Vet de bakvormpjes in. Maak je ook drie taartjes, verdeel het beslag over de 3 vormen. Roer door 1 vormpje 2 handen ongezouten noten er door. Roer door een ander vormpje 2 (of dus eigenlijk meer denk ik) handen geraspte kokok er door. Doe met het andere beslagje niks
  • Stop de vormen in de oven. Kijk even goed naar de kooktijd, een grote taart heeft meer tijd nodig dan kleinere taartjes. Deze drie vormen zijn 40 minuten in de oven geweest.
  • Laat volledig afkoelen (MOEILIJK want het ruikt zo lekker). Eetsmakelijk!

Plaats een reactie