Vlees

Risotto met worst en spinazie

Een pareltje!

Hallo allemaal! Het is de hoogste tijd voor een blogje. Jullie weten dat ik echt dol ben op pasta. Sowieso op Italiaans eten. En één van die heerlijke Italiaanse gerechten is risotto. Net als pasta kan dit in tig variaties. Zelfs zoonlief is er gek op. We zaten dinsdag op de fiets, “we gaan zo thuis lekker lasagne eten!” NEE mama ik wil RITOTTO! Daar had ik even weinig boodschap aan want de lasagne was al klaar, maar de dag daarna maakte ik speciaal voor hem risotto. Oke misschien ook speciaal voor ons, omdat deze zo lekker is. En toen zag ik, dat ik hem nog nooit geblogt had! Kan natuurlijk niet. Want hij is hemels. Oke komt ie!

Dit is voor twee wat grotere eters en een kleinere.

Risotto met worst en spinazie

Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

45

minutes

Ingredienten

  • 1 kleine ui

  • 2 braadworsten

  • 180/200 gram risottorijst

  • 800/1000 ml (kippen)bouillon

  • 100 gram verse spinazie

  • 25 gram boter

  • 3 a 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

  • peper en knoflooksnippers

Bereidingswijze

  • Verhit de helft van het blokje boter in een wat grotere pan. Snipper terwijl de boter aan het smelten is het uitje. Ontvel de worst en snijd in stukjes. Voeg de ui toe aan de boter, en even later de stukjes worst. Voeg vervolgens de rijst toe en bak even kort mee
  • Giet zoveel bouillon in de pan dat alles onder staat. Roer goed en laat een tijdje sudderen. Roer af en toe eventjes. Als alles bijna is opgenomen voeg je een nieuw scheutje toe
  • Haal de lange stelen van de spinazie blaadjes en voeg per hand toe in de pan. Het slinkt vrij snel dus je kunt steeds wat nieuws toevoegen
  • Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst lekker zacht is. Zet het gas uit, en roer de andere helft van de boter er door en de parmezaanse kaas
  • Bestrooi het geheel met peper en knoflooksnippers, en eetsmakelijk!

Plaats een reactie