Supereasy, superlekker
Hallo allemaal! Wat is er nou heerlijker dan op de zondagochtend een lekker receptje te lezen. Nou, dat receptje zondagavond maken wellicht? 😉
Wij aten deze pasta, en vonden hem mega lekker. En het voordeel, het zit maar in 1 pan dus scheelt je ook weer afwas. Nou hoe fijn wil je het hebben. We waren zelf van mening dat als je dit in Italie als lunch besteld (of natuurlijk als primi) dat je heel gelukkig zou zijn. Dus dat was wel een compliment voor mijn kookkunsten, maar natuurlijk ook voor dit gerecht. Het origineel kwam van Foodies, maar ik ben ik niet als dat natuurlijk weer net even anders moet, dus hierbij het recept! Wij aten hier met zn 3’en al 2,5 van 😉

Eenpans-penne met salie en worst
3
servings10
minutes20
minutes30
minutesIngredienten
15 a 10 blaadjes verse salie
200 gram worst, wij hadden Italiaanse saucijs, dit kan ook met chipolata of andere worst
200 gram penne of andere buisjespasta
350 ml groentebouillon
275 ml passata
een hand geraspte pecorino (of meer als je van kazig houdt)
Olijfolie
bakboter
peper
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan. Voeg de salie toe en in een paar minuutjes zijn ze knapperig. Haal ze uit de pan, en laat uitlekken. Ik leg altijd graag een keukenpapiertje op een bordje, werkt voor mij het beste.
- Haal het vel van de worst/worstjes, en voeg het worstvlees in kleine stukjes toe aan het boter/oliemengsel. Laat rondom bruin bakken. Ondertussen maak je de bouillon klaar.
- Schep de worst uit de pan en leg even opzij. Ik legde ze gewoon gezellig bij de salieblaadjes op het bordje.
- Doe de bouillon en passata in wederom diezelfde pan, en voeg een kleine theelepel venkelzaad toe. Ik ben helemaal niet zo’n venkelig persoon, maar in deze saus was het heerlijk. Voeg ook de ongekookte pasta toe en laat gaar koken. Kijk af en toe eventjes of er genoeg vocht nog in de pan zit, voeg anders een klein beetje water toe.
- Als de pasta beetgaar is, voeg je de worststukjes weer toe en laat je het even meewarmen, en ondertussen kookt de pasta volledig gaar.
- Schep op borden, verdeel de salie en de pecorino erover, en klaar! Eetsmakelijk maar weer!