Een beetje spaanse vibe
Hallo! Inmiddels weten jullie wel dat ik dol ben op risotto. Ik sta dus altijd open voor nieuwe risotto-recepten. Een tijdje geleden maakte ik een Mexicaans stoofvleesgerecht. En ja ik hoor jullie nu denken “oja, waar is dat recept dan???” Nou dat volgt nog, dat vind ik meer een weekendrecept. Maar toen kreeg als voorgesteld bericht op die site (culy.nl) een recept van risotto met mais en chorizo. Maar jullie kennen mij, het moest natuurlijk weer een klein beetje anders dan daar stond. Maar pfoe dit was me een partijtje lekker!
Komt ie hoor! Dit is trouwens genoeg voor 3 niet al te grote eters
Risotto met mais en chorizo
3
servings20
minutes20
minutes40
minutesIngredienten
een blikje van 450 gram mais
800 mililiter kipbouillon
2 stengels bleekselderij
1 ui
200 gram risottorijst
200 gram chorizo
60 gram parmezaanse kaas
20 gram boter
2 tenen knoflook
Bereidingswijze
- Maak de bouillon klaar. Snijd de bleekselderij, knoflook en ui in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak de groenten.
- Voeg de risottorijst toe en bak mee. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat.
- Schep een derde van de mais met een schepje bouillon in een keukenmachine of blender en maak er maispuree van.
- Blijf de rijst in de gaten houden, en voeg steeds wat meer bouillon toe als het nodig is. Voeg de nog niet gebruikte maiskorrels toe aan de rijst.
Ondertussen snijd je de chorizo in bloikjes en bak je ze in een koekenpan. Je hoeft geen boter te gebruiken, het is vet genoeg. Bak ze op redelijk hoog vuur aan en laat een tijd bakken tot ze krokant worden. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. - Als de risotto gaar is voeg je de parmezaanse kaas toe, de klont boter en de maispuree. Roer door, en schep de risotto op de borden. Verdeel de chorizo er over, en klaar! Eetsmakelijk allemaal.