Ai, echt ZO lekker!
Hallo allemaal! Ik heb een heerlijk receptje voor jullie. Het komt van chicks love food. Maar ik ben er zo’n fan van dat ik het zelf ook graag met jullie deel.
Orzo ziet er uit als rijst, maar het is pasta. In Italie noemen ze het ook wel ” kinderpasta”. En halloumi is een mediteraanse kaas. Deze combinatie, zeker met de andere ingredienten is goud waard! En een voordeel, het is een lekker door de weekse dag receptje want het is ontzettend snel klaar.
Dus, klaar met lezen (anders duurt het nog lang) en aan de slag!
Hoeveel heb je nodig voor 2 grote porties en 1 kleinere
Orzo met Halloumi
2
servings10
minutes20
minutes30
minutesIngredienten
150 gram orzo
200 gram halloumi ( het stuk wat ik altijd koop is 225 gram, oehh extra kaas ;))
1 flinke courgette
Blikje van 400 gram kikkerwerten (uitlek gewicht 200 nog wat)
1 avocado
Olijfolie
Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180. Snijd de courgette in stukjes en verdeel over een bakplaat. Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel er ook overheen. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper en zet het in de oven,
- Kook de orzo gaar.
- Snijd de halloumi in plakjes en bak in een klein beetje olijfolie aan allebei de kanten licht bruinig
- Pureer de avocado in een keukenmachine met een lepel kookvocht van de orzo
- Schep de orzo op. Haal de groenten uit de oven, verdeel over de orzo Voeg vervolgens de plakjes kaas en tot slot een paar ” blobjes” avocadopuree toe. Dat was het alweer, oeh zo mega heerlijk.