Oh die linzen waren fantastisch!
Hallo allemaal! Tijd voor een blogje. Wederom een vegablogje vandaag.
Ik was eens gaan googlen naar recepten met linzen omdat ik die zo lekker vind maar te weinig eet. Toen kwam ik gevulde paprika’s met linzen tegen. Heerlijk! maar het recept was wat saai. Dus ik besloot het op te leuken, samen te voegen met andere gevonden recepten etc, en tadaaa zo ontstond deze versie. Nou moet ik eerlijk zeggen, van mij hadden de paprika’s er niet per se bij gehoeven. Ik had ook gewoon drie keer zoveel linzen kunnen maken en uit de pan alleen daarvan eten, wat dat mengsel vond ik fantastisch!
Maar oke oke, gevulde paprika er mee was ook lekker 😉 De basis komt van “this girl can cook”.
Wat heb je nodig voor 2 grote eters en 1 klein etertje:

Gevulde paprika met linzen
2
servings20
minutes20
minutes40
minutesIngredienten
65 gram groene linzen
1 rode ui (een kleine, anders een halve)
100 gram diepvrieserwtjes
2 grote paprika’s
1 grote trostomaat
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels tuinkruiden bouillonpoeder
100 gram feta
knoflooksnippers
peper
olijfolie
Als je er nog salade bij wil, dan de salade spullen. Ik had rucola met tomaat en de overgebleven feta erbij 🙂
Bereidingswijze
- Kook de linzen in water met de bouillon gaar. Ondertussen kun je je rode uitje snijden, je tomaat snijden, je knoflook persen als je verse hebt en de paprika’s halveren en de zaadlijsten verwijderen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Giet de linzen af. Ik schepte er een flinke eetlepel uit zodat mn zoon het kon proeven (groot succes trouwens!!!) zonder alle azijnen en toestanden er door. Maar dit hoeft natuurlijk niet.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak het uitje met de knoflook. Voeg de (bevroren) erwtjes en de tomaten toe en roer door elkaar. Doe ook de linzen erbij, de balsamicoazijn en wat peper, en laat de boel even lekker sudderen.
- Schep de paprika helften vol met het mengsel. Tip, als je het een beetje aandrukt kan er meer in.
- Verkruimel zo’n beetje 25 gram feta per paprika er overheen en schuif het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.
- Als je salade wil, nu is de tijd die er bij te maken. Eetsmakelijk!!