Vegatarisch

Gnocchi met spinazie en citroen

Zo simpel en ZO lekker!

Hallo allemaal! Vandaag is het tijd voor een heel simpel maar heeeeel lekker recept. Vind ik zelf. Het is niet origineel van mezelf. Ik heb het van de blog “uit Paulines keuken” met een paar kleine aanpassingen in hoeveelheden waardoor ik het beter op elkaar afgestemd vond.

Het is binnen het kwartier klaar, en ook nog eens vegetarisch, dus ik zie werkelijk geen enkele reden dit niet te maken op een door de weekse dag! (of natuurlijk in het weekend maar ik dacht door de week ivm minder kooktijd ;))

Oja. Dit recept kwam eigenlijk perongeluk. Vind ik nog wel eventjes leuk om te vertellen. Ik had vorige week een cursus van twee dagen, donderdag en vrijdag. Dus ik was twee dagen de hort op. En toen ik vrijdag net voor het eten thuis kwam had Jan echt heeeeeeeeeeeerlijk gekookt, kip in een saus van allerlei groenten, vers knapperig brood erbij, perfect. Hij kocht er echter ook een zak spinazie en een zak boerenkool bij om te sauteren maar was dat vergeten. En dat was maar goed ook want we hadden meer dan genoeg. Maar het dwong mij om daar mee te koken. Het boerenkool recept volgt deze week, ik wilde eerst deze posten. Want maandag = meatless monday!

Oke genoeg gekletst, komt ie! Dit is qua groenten voor 2 personen, en nog wat extra gnocchi voor je zoon waarvan je toch al weet dat ie geen spinazie (“bladeren”) eet dus wat losse rauwkost er bij kreeg.

Gnocchi met spinazie en citroen

Gnocchi met spinazie en citroen

Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

15

minutes

Ingredienten

  • pak van 500 gram gnocchi (waar je ongeveer 400 van gebruikt en dan 100 los zonder de rest)

  • 200 gram verse spinazie

  • 1 ui

  • 150/175 ml kookroom

  • een halve citroen

  • 30 gram pecorino geraspt

  • olijfolie

  • peper

  • handje pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Verhit olijfolie in een pan en bak de gnocchi. Roer regelmatig.
  • Snijd de ui in stukjes. Verhit in een andere pan ook nog wat olie en bak de ui. Voeg na 2 minuten hand voor hand de spinazie toe. (Je kunt het ook in 1 keer doen maar bij mij past dat nevernooit in de pan en ligt heel de keuken dan onder, dus liever hand voor hand). Het slinkt als een malle dus je hebt gauw plek voor meer.
  • Voeg de kookroom, het sap en rasp van een halve citroen, en wat peper toe.
  • Schep de gnocchi er door (minus dus die van je zoon ;)) en roer door. Schep op, verdeel de pecorino en pijnboompitjes erover en bestrooi nog met wat laatste peper. Klaar!

Plaats een reactie