Vegatarisch

Gevulde paprika

Lekker, simpel en snel

Moeders was alleen thuis en wilde lekker eten. Dus maakte een gastblogje! Komt ie!

Heerlijk gezond eten, heel snel klaar en erg makkelijk te maken. Binnen 15 minuten kan je aan tafel.
De ultieme single- maaltijd!  Maar wil je het voor meer personen maken, dan pas je natuurlijk gewoon de hoeveelheden aan.

Gevulde paprika

Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

15

minutes

Ingredienten


  • 1 gele paprika

  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd

  • 125 gram gesneden kastanjechampignons

  • scheutje vloeibare boter

  • 1/2 bakje zuivelspread light met bieslook

  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Was de paprika en snijd die in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en de witte randen, en ook de steel. (Heb je cavia’s, dan zitten die op dit moment al te piepen, dus maak ze gelijk maar blij met wat je er net hebt afgehaald)

  • Leg de helften met de bolle kant naar boven in een magnetronbestendig schaaltje met deksel, doe er een bodempje water bij. Zet de schaal met deksel erop 8 minuten in de magnetron op 750 watt.
    Zet alvast de grill in de oven aan op 225 graden om voor te verwarmen.
  • Dan pak je een koekenpan, waarin je de boter verhit. Fruit  de uisnippers, doe de gesneden champignons erbij en laat het lekker bakken, terwijl je af en toe omroert.
    Voeg dan 2 lepels ( = half bakje) zuivelspread toe en roer alles goed door.
    Inmiddels heeft de magnetron gepiept (niet te verwarren met de cavia’s)
    Haal met behulp van pannenlappen het schaaltje uit de oven en open voorzichtig ivm de stoom.
    Leg de deksel ondersteboven neer (tenminste als die ovenbestendig is, anders moet je een ovenschaaltje pakken).
  • Haal voorzichtig de paprikahelften uit het schaaltje en leg die met de open kant naar boven in het deksel. Omdat ze net met de bolle kant naar boven lagen zitten ze nu niet vol met water!
    Verdeel het champignonmengsel over de 2 helften en bestrooi ze met de geraspte kaas.
    Dan 5 minuutjes onder de grill en klaar!
    Ben je niet zo’n grote eter dan heb je hier genoeg aan. Doe er anders een lekker stokbroodje of wat gebakken aardappeltjes bij.
    Eet smakelijk!


Plaats een reactie