Vegatarisch

Risotto met bloemkool

en pecorino, perfect en romig

Hallo! Tijd voor een blogje. Zoals jullie weten breid ik graag mijn vegetarische selectie uit, en is het ook nog eens een win win als zoonlief groente mee eet. Met dit gerecht lukt dat! Het komt van allesoveritaliaanseten met wat aanpassingen en wij vinden het echt heeeerlijk!

Risotto met bloemkool

Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 200 gram risottorijst

  • 250 gram bloemkool

  • 50/60 gram pecorino (geraspt)

  • 1 flinke ui

  • 1 liter kippenbouillon

  • peper

  • olijfolie

  • platte peterselie

  • 20 gram bakboter (blokje) + 5 gram

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en bak in het stuk bakboter een beetje glazig. Voeg daarna de rijst toe en bak kort mee
  • In een andere pan breng je de bloemkool aan de kook en laat lekker door koken.
  • Giet een flinke scheut bouillon (niet te zuinig, de rijst moet echt zwemmen, geleerd op mijn cursus) toe aan de rijst en roer het door. Als bijna alles is opgenomen doe je er een klein scheutje bij en dit herhaal je tot de rijst gaar is.
  • Versnipper de peterselie. Rasp de pecorino (of als je al geraspt hebt heb je nu heeeel even rust).
  • Giet de bloemkool af en prak met een vork. Haal de rijst (als hij gaar is) van de warmtebron af. Roer de bloemkool, kaas en het kleine stukje boter er door heen, het wordt nu heel romig.
  • Bestrooi het geheel met peper. Schep op een bord of in een kom en garneer met de peterselie. Eetsmakelijk!

Plaats een reactie