10 minuten werk, de oven doet de rest
Hallo!
Tijd voor de wat eten we woensdag. Een hele lekkere dit keer, al zeg ik het zelf. En zei Jan dat eigenlijk ook. En het was ook nog eens helemaal niet zo veel werk. Je moet er wel rekening mee houden dat het nog 35 minuten in de oven moet, maar het bereiden zelf kost je 10 minuten of hooguit een kwartiertje.
Dit was net wat veel voor ons twee maar ik voorzie alweer een heerlijke lunch morgen, want koude quiche is ook lekker.
Quiche met gegrilde groenten en feta
Servings
3
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTotal time
40
minutesIngredienten
Een rol hartige taart/quiche deeg (van bijv. tante Fanny)
0,5 courgette
1 puntpaprika
een flinke hand olijven (in plakjes)
200 gram feta
3 eieren
een scheutje melk
peper
knoflooksnippers
olijfolie
Bereidingswijze
- Vet een vorm in (springvorm of quichevorm) en verdeel het deeg er in. Tot mijn verrassing was het een ronde plak dus dat was lekker makkelijk.
- Klop drie eieren en een scheutje melk. Verbrokkel ongeveer 100 gram feta er boven en roer dat er doorheen. Verdeel het eiermengsel in de vorm.
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Snijd de paprika en courgette en bak met flink wat knoflooksnippers in een grilpan. Dus eigenlijk, gril ze 😉
Verdeel de groente over het eiermensel. Als je al gesneden olijf hebt, verdeel dat, anders snijd eerst je olijfjes in plakjes en doe dat er over heen. - Snijd de rest van de feta in schijfjes en leg dat op de groente en olijven. Maak af met wat peper.
Doe nog 35 minuten in de oven op 200 graden en tadaaaaa