Vegatarisch

Gnocchi met gegrilde groenten

Echt een onwijze aanrader!

Hallo! Tijd voor een heeeeerlijk (vind ik zelf) gerechtje. Ik heb het compleet zelf bedacht, dus ben nog extra in mijn nopjes dat we het echt zo lekker vonden. Het begon eigenlijk met een tocht in de koelkast wat er op moest, en daar kwam dit uit.

Het is vegetarisch, niet moeilijk, en zeker een aanrader. En oja, natuurlijk is het ook Italiaans (want what else…)

Kook je mee?

Gnocchi met gegrilde groenten

Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 500 gram gnocchi

  • 2 puntpaprika’s (ik had een gele en een rode)

  • 1 courgette

  • een stuk of 10 cherrytomaatjes

  • een bol mozzarella

  • 2 eetlepels rode pesto

  • verse platte peterselie

  • verse basilicum

  • Eventueel nog wat geraspte parmezaan

  • peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika en de courgette in blokjes. Pak eventueel een extra paprika als je net als ik een zoon hebt die (terwijl hij altijd loopt te mieren met groente) ineens een halve gele paprika in stukjes 1 voor 1 naar binnen schuift). Verhit olie in een grilpan en grill de courgette en paprika.
  • Bak in een andere pan de gnocchi. Ik deed dit in de skillet zodat ik het niet hoefde over te scheppen en met pan en al in de oven kon doen later.
  • Halveer de tomaatjes en doe samen met de pesto bij de groenten. Voeg ook een handje gesneden peterselie en een hand gescheurde basilicum toe. Roer door en laat nog even kort staan.
  • Voeg de groenten bij de gnocchi. Snijd de mozzarella in plakken (ik had een maxibol, wederom voor die zoon. Die komt elke keer een stukje halen, en dan heel lief ook een stukje “voor papa” dus ik koop maar een grotere bol )
    Verdeel de plakken over de gnocchi en doe eventueel nog wat kaas er over heen. Doe in de oven tot de kaas is gesmolten, en klaar ben je!
  • Onee, garneer voor de gezelligheid nog met een beetje extra verse kruiden.

Plaats een reactie