Een niet te ingewikkelde aanrader!
Zin om te bakken dit weekend? Dan is dit zeer zeker een aanrader! Ik heb hem een hele tijd geleden gemaakt maar zag dat ik er helemaal geen blog van had gemaakt. Ik weet zeker dat dit ook met ander fruit kan, dat dit bijv. ook erg lekker is met peren. Maar deze variant met nectarine is zeker de moeite waard. De basis komt uit het boek van Rutger bakt, maar ik had natuurlijk weer niet alles in huis dus heb dingen wel wat aangepast.
Succesnummertje dit!
Nectarine cake
Servings
10
servingsPrep time
15
minutesCooking time
55
minutesTotal time
1
hour10
minutesIngredienten
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
rasp van 1 sinaasappel
4 eieren, op kamertemperatuur
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
75 gram zure room
3 grote nectarines
een snufje zout
poedersuiker voor er overheen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
Doe de boter, witte basterdsuiker, sinaasappelrasp en het zout in een kom en mix dit in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. - Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en roer daarna de zure room erdoor. Schep het beslag in de vorm.
- Snijd de nectarine in partjes en verdeel over het cakebeslag. Bak de plaatcake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar, anders nog net even ietsje langer bakken
- Haal pas uit de vorm als hij helemaal is afgekoeld (moeilijk!) omdat hij anders helemaal stuk gaat, dat zou toch jammer zijn. Eetsmakelijk!