Letterlijk binnen een kwartier klaar
Hallo! Het is vrijdagmiddag. Ik heb even een korte pauze van mijn werk en die besteed ik aan jullie. Lief he! Ik wil namelijk een heerlijk receptje delen, wat echt heeeel sneel klaar is, maar ook heeeeel lekker is! Lekker eten hoeft niet altijd uren te kosten, dus deze is perfect voor volle werkdagen, of een luie weekenddag waar je geen zin hebt om te koken, maar wél om lekker te eten!
Ik blijf dat leuk vinden van de Italiaanse keuken, soms zijn het echt zo weinig ingrediënten en tóch denk je JEMIG ik wil dit gauw weer eten! Daar was dit er ook eentje van. Komt ie jongens, anders duurt het lezen van dit recept nog langer dan het daadwerkelijke koken.
Gnocchi met spekjes en room
2
servings5
minutes10
minutes15
minutesIngredienten
500 gram gnocchi
125 gram spekjes
een bakje basilicum
150 ml slagroom
twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas
knoflooksnippers en peper
olijfolie
Een paar handen verse rucola
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en bak de gnocchi en spekjes in dezelfde pan. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes.
- Voeg de basilicum toe aan de gnocchi, evenals de room. Bestrooi het geheel met wat knoflook en peper. Warm kort door.
- Bedek je bord met een laagje rucola. Schep de gnocchi erover, en garneer met de kaas. Eetsmakelijk!