Vlees

Gnocchi met spekjes en room

Letterlijk binnen een kwartier klaar

Hallo! Het is vrijdagmiddag. Ik heb even een korte pauze van mijn werk en die besteed ik aan jullie. Lief he! Ik wil namelijk een heerlijk receptje delen, wat echt heeeel sneel klaar is, maar ook heeeeel lekker is! Lekker eten hoeft niet altijd uren te kosten, dus deze is perfect voor volle werkdagen, of een luie weekenddag waar je geen zin hebt om te koken, maar wél om lekker te eten!

Ik blijf dat leuk vinden van de Italiaanse keuken, soms zijn het echt zo weinig ingrediënten en tóch denk je JEMIG ik wil dit gauw weer eten! Daar was dit er ook eentje van. Komt ie jongens, anders duurt het lezen van dit recept nog langer dan het daadwerkelijke koken.

Gnocchi met spekjes en room

Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

15

minutes

Ingredienten

  • 500 gram gnocchi

  • 125 gram spekjes

  • een bakje basilicum

  • 150 ml slagroom

  • twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas

  • knoflooksnippers en peper

  • olijfolie

  • Een paar handen verse rucola

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie en bak de gnocchi en spekjes in dezelfde pan. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes.
  • Voeg de basilicum toe aan de gnocchi, evenals de room. Bestrooi het geheel met wat knoflook en peper. Warm kort door.
  • Bedek je bord met een laagje rucola. Schep de gnocchi erover, en garneer met de kaas. Eetsmakelijk!

Plaats een reactie