Molto Buono!
Hoi! Ik was er wegens van alles en nog wat niet aan toe gekomen om eerder een blogje te schrijven maar ik maak het goed! Afgelopen vrijdag heb ik namelijk érg lekker gegeten en dat deel ik natuurlijk graag met jullie.
Ik heb al eens eerder plaattaart gemaakt. Maar vrijdag besloot ik een andere variant te maken. Het was een gokje maar het pakte enorm goed uit! Zeker voor herhaling vatbaar. En snel klaar, dus ook prima voor door de weekse dagen.
Nou hebben we dit hele ding ook met z’n tweetjes opgegeten, dat was best wat veel maar we konden niet anders, het was te lekker! Dus, wat heb je nodig!
Italiaanse plaattaart
2
servings15
minutes30
minutes45
minutesIngredienten
1 rol bladerdeeg
een klein potje rode pesto
1 courgette
1 puntpaprika
0,5 aubergine
een hand olijfplakjes
1 bol mozzarella
geraspte Italiaanse kaas
Italiaanse kruiden
knoflooksnippers
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm je oven op 200 graden.
Snijd de courgette, paprika en aubergine in stukjes. Doe in een kom. Schenk er olijfolie overheen, bestrooi met knoflook en Italiaanse kruiden en hussel de boel door elkaar.
Verdeel over een bakplaat met bakpapier en schuif 10 minuutjes in de oven, in het midden. - Rol ondertussen op een andere bakplaat als je dat hebt en anders moet je het straks even overpakken, de plak bladerdeeg uit. Hij was iets te lang voor de bakplaat dus heb het randje iets omgevouwen. Besmeer de hele bodem met pesto. Het hoeven geen enorme dikke lagen te worden maar de bodem mag wel echt bedekt zijn.
- Haal na 10 minuutjes de groente uit de oven. Dep even kort af met keuken papier zodat het niet te vochtig is en verdeel alle groente over het bladerdeeg. Strooi er wat olijfplakjes tussendoor.
Snijd de mozzarella in stukjes/plakjes en verdeel er overheen. Rasp tot slot wat kaas er over, en doe het nog een minuut of 20 in de oven. - Haal de plaattaart er uit en maak af met nog wat extra geraspte kaas. Snijd in stukken. Klaaaar!