Vlees

Kip met champignons en tomaten

Een gezellige gastblog!

Hallo allemaal!
Vandaag een leuke gastblog van collega en vriendin Esma. Ik heb al wel eens van haar Turkse specialiteiten mogen proeven. Die nam ze dan de dag na dat ze het had gemaakt mee naar de HU, jeeej luxe lunch.

Maar nu kreeg ik een foto via de app (die er naar haar zeggen minder lekker uit ziet dan dat het gerecht was) en een gastblogje. Dus komt ie!

Kip met champignons en tomaten

Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 6 stukken kippendijfilet

  • 250 gram champignons

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 3 tomaten

  • flinke theelepel tomatenpuree

  • flinke scheut melk

  • scheutje olijfolie

  • zout, oregano en peper

  • geraspte kaas

Bereidingswijze


  • Neem een pan met een scheutje olie en bak de dijfilet kort aan twee kanten op hoog vuur (hoeft niet gaar, moet de oven nog in). Leg de dijfilet in een ovenschaal (niet te grote schaal anders gaan de champignons en saus een eigen leven leiden als je ze over de dijfilet schept).
  • Snijd de ui en knoflook en fruit deze in dezelfde pan en olie als de dijfilet (smaak gaat niet verloren). Snijd de champignons en bak deze mee.
  • Vervolgens doe je de tomaten (ik had lekkere biologische uit de tuin, helaas een volgende keer met tomaten uit de supermarkt) met vel in de hakmolen. De tomaten doe je vervolgens met de tomatenpuree (meer kleur en smaak) in de pan en kook je even totdat het vocht van de tomaten iets is verdampt. Dan de zout, kruiden en een flink scheutje melk (of room maar die had ik niet in huis) en even door bakken tot het niet meer zo waterig is.
  • Vervolgens schep je dit over de dijfilet en doe je er kaas overheen (misschien wat later kaas toevoegen bij mij was het een beetje aangebrand) en gaat het voor een half uurtje de oven in op 200 graden.
    Ik had er verder rijst en een frisse salade bij. Eet smakelijk!

Plaats een reactie