Een bijzondere maar heerlijke combinatie
Hallo! In een van de Foodies die ik elke maand krijg stond een wijnspecial. Je kon een pakket met 3 Italiaanse wijnen bestellen, die perfect bij de beschreven gerechten zouden passen. Dat moesten we natuurlijk proberen.
En sjonge! Niet alleen de wijn, maar ook de bijbehorende pasta was echt onwijs lekker!! Ik moest het elke hap zeggen. De hoeveelheden waren een klein beetje anders omdat ik niet goed uit kwam, maar ik wil het heeeel graag met jullie delen want het smaakte fantastisch. Ik vond het zelf een bijzondere combinatie omdat het met kikkererwten was. Dat had ik nog nooit in de pasta gehad. Maar het matcht onwijs goed!
Oke komt ie, dit was genoeg voor 2 personen + een jongetje die dol is op pasta (niet op de kikkererwten).
Goed we gaan beginnen!
Pasta met vlees en kikkererwten
2
servings10
minutes20
minutes30
minutesIngredienten
175 gram worstvlees, het liefst rund
260 gram Orechiette of andere holle pasta
260 gram kikkererwten
1 kleine rode ui
40 gram walnoten
0,75 blik tomatenblokjes
een bos basilicum
olijfolie
zout en peper
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
- Haal het worstvlees uit het vel, en maak er kleine balletjes van. Verhit olijfolie. Ik deed het in een skillet, staat gewoon zo gezellig maar kan in elke koekenpan. Voeg het vlees en Italiaanse kruiden toe en bak ze rondom bruin. Ondertussen kook je de pasta met een flinke snuf zout.
- Snijd de ui en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe aan de gehaktballetjes en bak een minuutje of 2 mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Scheur de basilicum in grove stukken en voeg toe. Zet het vuur laag en laat een minuutje of tien pruttelen.
- Giet de pasta af, bewaar eventueel een heel klein beetje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de saus, eventueel dus met wat kookvocht als je het te stug vindt.
- Hak de walnoten grof en strooi ze er overheen. Besprenkel het geheel met nog wat olijfolie, en klaar ben je!
- Ohnee nog niet helemaal, neem er natuurlijk wel een lekker rood wijntje bij 😉