Vegatarisch

Wortel/sinaasappel/kokossoep

Tropisch tijdens herfstdagen

Hallo allemaal! Hoog tijd voor een blogje. Het is ineens koud, en ik vind dat koud weer vraagt om soep! Oke soep is in de zomer ook best lekker. Soep is eigenlijk altijd lekker. En soep is een raar woord als je het zovaak in 2 zinnen typt. Afijn.
Ik maakte een wortel/kokos/sinaasappel soep. Dat ging nog bijna mis, want ik kocht geen sinaasappel. Handig wel, gezien de titel van het recept. Maaaar we hebben een whatsapp groepje met het huizenblok. Ik deed een smeekbede om een sinaasappel en zo ongeveer een seconde later stond er iemand voor de deur, m├ęt sinaasappel. Ze vroeg nog of ik toevallig een avocado te ruilen had. Maar helaas. Desalniettemin mocht ik de sinaasappel hebben, dus hoera!

Onderstaande hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer 3 flinke kommen soep

PS, verder maakte ik er zelf gekruide broodjes bij, daar heb ik ook het receptje maar even van bij gezet ­čÖé

Wortel/sinaasappel/kokossoep

Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 1 ui

  • een kilo winterpeen

  • 200 ml kokosmelk

  • een stukje van ongeveer een cm gember

  • knoflooksnippers

  • ongeveer 700 ml groentebouillon

  • De gekruide broodjes
  • 150 ml yoghurt

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • olijfolie

  • za-atar kruiden

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, schil de gember en snijdt fijn. Bak dit in een klein beetje olijfolie
  • Schil ondertussen alle wortelen en snijd in plakjes. Voeg toe in de pan en laat kort meebakken, samen met knoflooksnippers
  • Voeg de 200 ml kokosmelk toe en de bouillon. Laat een minuutje of 20 koken, en pureer het geheel daarna met een staafmixer.
  • Knijp de sinaasappel er boven uit, en klaar ben je! Garneer naar believen met soepbolletjes
  • Broodjes
  • Mix de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel door elkaar heen. Maak kleine bolletjes en druk plat. Pas op het plakt, dus gebruik daarvoor extra bloem
  • Verhit een grilpan zonder olie en bak de broodjes. Ondertussen meng je de olie en kruiden. Kwast de bovenkant van de broodjes in.
  • Draai de broodjes om en kwast die kant ook met olie in. Klaaaaaar

Plaats een reactie