Vlees

Safraanrisotto met kip

Ontiegelijk lekker!

Tijd voor een heerlijk recept. Risotto is sowieso al een van mijn favoriete gerechten, maar deze was ook wel fantastisch.

Ik heb deze risotto eens tijdens mijn Italiaanse kookcursus gemaakt. Maaaar! Een tijdje terug was ik met moeders in de sauna, inclusief hotelovernachting (wat een luxe he). We lagen in bed nog een beetje tv te kijken en er was een programma over een Italiaanse kok. En die maakte safraanrisotto, met balsamico kip. Ik dacht IK MOET DAT OOK! Ik heb geprobeerd te zien hoe hij het deed, het thuis na gedaan, en het was eigenlijk heel erg goed gelukt. Wij waren tevreden, en dit is heeeel erg voor herhaling vatbaar.

Zoonlief schranste het ook naar binnne, dus we hadden niks over.

Wat hebben we nodig (voor ongeveer 2,5 persoon ;))

Safraanrisotto met kip

Safraanrisotto met kip

Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • Risotto
  • 200 gram risottorijst

  • 1 uitje

  • 1 buisje safraandraadjes

  • 30 gram boter

  • ongeveer een liter runder of tuinkruidenbouillon

  • twee handen geraspte parmezaanse kaas

  • rucola

  • Kip
  • 300 gram kippendijenfilet

  • 2 eetlepels honing

  • 1.5 eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in kleine stukjes. Verwarm ondertussen 20 gram boter in de pan en maak de bouillon klaar. Doe 1 scheut bouillon in een kopje, en laat de safraandraadjes hierin weken.
  • bak de ui kort, en voeg de rijst toe. Bak die ook eventjes mee. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe (inclusief het kopje geweekte safraanbouillon) dat de rijst onderstaat. Laat even pruttelen.
  • Als het water grotendeels is opgenomen voeg je scheut bij scheut nieuwe bouillon toe, blijf regelmatig roeren.
  • Maak in een kom een mengsel van de honing en azijn. Snijd als het nodig is de filet in stukjes, als je haasjes hebt hoeft dit niet. Haal aan beide kanten door de marinade en laat even liggen op een bord.
  • Verhit een grilpan met wat olie. Na een minuutje of 5 a 10 bak je de kip aan in de grilpan. Dit kan nogal spetteren door de balsamico, pas op dus!
  • Inmiddels is je risotto hopelijk gaar. Voeg nog 10 gram boter en een flinke hand parmezaan toe en roer tot een romig geheel.
  • Verdeel rucola in diepe borden en schep de risotto er overheen. Maak tot slot af met de stukjes kip. Genieg daarna vooral van het eten!!!!

Plaats een reactie