Vlees

Spaghetti met Italiaans stoofvlees

Ik had best wat gemaakt maar er bleef niets van over!

Hoi allemaal! het is zaterdag, dus blogtijd.

En voor dit gerechtje moet je een tijdje thuis zijn, dus weet je nog niet wat je morgen gaat eten, misschien is dit je inspiratie 😉 Vorige week sprak ik Rick, een oude gezellige bekende van PU. (ik WEET dat ik nu iets ga krijgen van hallo ik ben niet oud..) maar jullie snappen wat ik bedoel. Het ging o.a. over eten, niet verrassend want met mij gaat het 9 van de 10 keer over eten. Maar het was op een avond, ik had allang gegeten, en ineens ging het over stoofvlees. En ondanks dat ik al gegeten had dacht ik jeetje ik zou best NU zin hebben in stoofvlees…En het zou nog hebben gekund ook want het lag in de vriezer. Dat had namelijk een reden (klein intermezzo), als ik bij de winkel vlees zie met 35% korting want laatste dag kan ik daar niet zo goed tegen, dat wordt dus ‘savonds weggegooid en daar houd ik niet van. Dus ik had weer ingeslagen en alles in de vriezer gedaan. Maargoed omdat het toch wel echt  weer net ietsje te ver ging om om 9 uur ‘savonds nog te beginnen aan stoofvlees klaarmaken dacht ik okeeee komend weekend stoofvlees! En dat is gebeurd. En het was HEERLIJK. Dus Rick, bedankt nog voor de inspiratie!

Ik had best wat gemaakt, en dacht nouja wat overblijft eten we van de week. Ja who was I kidding, natuurlijk bleef er niks over. Dus weer even flink sporten de week erna, want tsja ik moet natuurlijk wel zo fabulous blijven als ik ben (…) Goed, genoeg daarover, jullie willen stoofvlees maken. En willen weten wat je nodig hebt. Komt ie!

Spaghetti met Italiaans stoofvlees

Recipe by IreneCourse: Uitgebreide gerechten, Vlees
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Total time

4

hours 

30

minutes

Ingredienten

 • 500 gram sucadelapjes

 • 1 ui

 • 2 of 3 teentjes knoflook (ligt er aan waar je zelf van houdt)

 • 2 eetlepels tomatenpuree

 • 5 grote trostomaten

 • 150 ml witte wijn

 • een bosje verse Italiaanse kruiden

 • goede olijfolie

 • een beetje bloem

 • peper

 • en pasta voor erbij

Bereidingswijze

 • Goed, wat ga je doen. Ik wil dat het vlees altijd minstens 4 uur opstaat, dan is het zo lekker uit elkaar gevallen. Dus begin op tijd!. Snijd het vlees in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees, een eetlepel bloem en wat peper toe en bak het rondom bruin. Voeg, afhankelijk van hoeveel er nog in de pan zit nog wat olie toe en bak de ui en knoflook mee. Voeg de eetlepels tomatenpuree toe en roer er door heen.
 • Ondertussen bind je een touwtje (wel kooktouw aub, ik wil niet dat ik keukenbrandjes veroorzaak) om het bosje kruiden. Ook snijd je 4 tomaten in blokjes. Tip van de dag, doe even met een kartelmesje, die trostomaten zijn heel sappig en anders wordt t een grote rotzooi. Voor de oplettende lezer, ja je houdt nu een tomaat over, daar doe je nog even niks mee. Voeg de gesneden tomaten, het bosje kruiden en de wijn toe en breng aan de kook.
 • Laat dit op een laag vuurtje een paar uur stoven. Roer af en toe even door. Ik maakte het dus vorig weekend, toen het bizar lekker weer was. Ik zat dus in de tuin een poging te doen om het eeeergste wit van mijn benen af te krijgen (niet gelukt overigens) dus moest echt soms denken OJA vlees, dus houd dat wel even in de gaten.
 • Verwarm de borden, schep de pasta er op en verdeel het vlees er over. Maak het af met een blaadje basilicum als je dat hebt. Geen eis hoor, maar het stond leuk voor de foto.

En dan kun je eten! Ik zou er een wijntje bij nemen, maargoed dat moet ieder voor zich weten. Eetsmakelijk!!

Plaats een reactie