Heerlijk borrelhapje of voorgerecht
Hallo allemaal! Twee maanden geleden volgde ik de cursus “de basis van de Italiaanse keuken deel 2” bij cucina del Sole. Echt een enorme aanrader, ik heb daar weer zulke fantastische dingen leren maken, niet te doen.
Het leuke is dat je niet alleen recepten leert, maar ook allerlei techniekjes waardoor je soms maar een paar kleine dingetjes anders hoeft te doen, en je eten werkelijk briljant was. Ik heb daar echt van alles geleerd en gekookt, van eenvoudig tot wat ingewikkelder.
Iets wat ik al eerder heb geleerd, less is more. Als je goede ingrediënten gebruikt, heb je soms helemaal niet veel nodig om fantastisch te eten.
Dit hapje is daar 1 van. Niet ingewikkeld om te maken, ergggg lekker om te eten. Dus doe er je voordeel mee, misschien iets voor kerst!
Wat hebben we nodig voor tien rolletjes:
Paprikarolletjes met tonijn
10
servings10
minutes20
minutes30
minutesIngredienten
5 paprika’s (kleur naar keuze, ik vind de groene hier te bitter voor)
200 gram roomkaas
1 blikje tonijn
een bosje gemengde verse kruiden (ik had bieslook, dille en peterselie)
2 tenen knoflook
een citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
Verwijder de bovenkant van de paprika’s, en halveer ze. Haal de zaadlijsten er uit. Leg ze op een bakplaat
bedekt met bakpapier. Laat ze in de oven garen tot ze zwart en verschrompeld zijn. Dit voelt raar, maar klopt wel echt.
Doe ze daarna in een metalen kom met plastic folie erover en laat ze 10 minuten rusten. Dan kun je daarna de zwarte schillen er zo afvegen door de condens die vrij komt. - Verwijder de velletjes en snijd de paprikahelften doormidden, zodat je uiteindelijk 10 brede repen overhoudt.
Snijd de knoflook en de kruiden fijn. Meng de kaas met de tonijn, de knoflook en de kruiden. Rasp een halve citroen en voeg de schil toe. - Vul de paprikarepen met het kaasmengsel. Rol ze dicht en zet vast met een prikkertje. Klaar ben je! Je kunt eventueel de tonijn ook door noten vervangen voor een vega versie.